Sednica Skupštine 1. juna 1Foto: Stefana Savić

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je šesto vanredno zasedanje za 1. jun, na zahtev 154 poslanika, navodi se u današnjem saopštenju.

Na dnevnom redu sednice biće predlozi zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, o finansijskom obezbeđenju, međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica i izmene i dopune Zakona o platnim uslugama i Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS), koje je podnela NBS.

Parlament će razmatrati izmene i dopune Zakona o privrednim društvima i Zakona o stečaju koje je podnela Vlada Srbije, kao i predloge zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

To su predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu koji se odnose na Drugi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća, Projekat pružanja podrške finansijskim institucijama u državnom vlasništvu i dodatno finansiranje za drugi Projekat razvoja zdravstva Srbije, koje je podnela Vlada Srbije.

Poslanici će razmatrati i Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabtiki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Zasedanje je zakazano za 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari