Stevanović: Šarčević bira između Vučićevog, i interesa naše dece  1Foto: Selena Kosorić

Jedina konstanta u radu ministarstva obrazovanja je Sarčevića bahatost. On je na sebe preuzeo da oceni koji su zahtevi studenata razumni, a koji ne, pokušavajući tako da svog šefa Vučića oslobodi od odgovornosti za sramotnu odluku o izbacivanju studenata iz domova usred ispitnog roka, navodi se u saopštenju članice Predsedništva i Internacionalne sekretarke Stranke slobode i pravde Ane Stevanović.

Ona je istakla da naknadne informacije koje demantuju prethodne podatke o broju zaraženih studenata, koje su izneli lekari, kao i obećanja o još jednom ispitnom roku treba da sakriju sav besmisao odluke da se studenti pošalju kućama bez bilo kakve zdravstvene provere, i da tako rizikuju da zaraze svoje roditelje, bake, deke, rođake i prijatelje.

„Poseban je skandal kad ministar Šarčević optuži studente da se bave politikom zaboravljajući da kaže kako je njegov šef Vučić u noći protesta studenata pokušao da obmane javnost predstavljajući razgovor sa jednim studentom, koji je bio na listi SNS-a kao dogovor sa svim studentima“, naglasila je on.

Studenti, kako ona kaže, traže da im se obezbede uslovi da nesmetano uče i polažu ispite, pravdu za sve svoje kolege koji u uslovima vanrednog stanja i pandemije nisu mogli da uče, ali i odgovornost za sve koji su učestvovali u pokušaju da sakrijete odluku o njihovom izbacivanju iz domova.

Prosvetni radnici su kroz našu istoriju uvek bili na strani svojih đaka i studenata, dodala je.

„Gospodine Šarčeviću to što ćete ostati upamćeni kao očajan ministar ne možete da promenite, ali možete da pokušate da budete dostojni vaše profesije, tako što ćete podržati studente i sve njihove zahteve. Birate između interesa naše dece i interesa vašeg šefa. Od vas zavisi“, poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari