Vučić s premijerom Dominike o unapređenju bilateralne saradnje 1Foto: BETA/ MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s premijerom Dominike Ruzveltom Skeritom o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje.

Vučić je Skeritu izrazio zahvalnost što je Dominika povlačenjem priznanja nezavisnosti Kosova pokazala da poštuje teritorijalni integritet Srbije, a time i principe međunarodnog prava, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Skerit je rekao da je u posetu došao da bi bolje upoznao Srbiju, i da u duhu prijateljstva i solidarnosti izrazi čvrsto poštovanje za teritorijalni integritet Srbije, navodi se u saopštenju.

Vučić je naveo da je Srbija opredeljena da razvija politički dijalog i ekonomsku saradnju sa Dominikom i ostalim zemljama Asocijacije država Kariba i Karipske zajednice, i da je zato potrebno utvrditi oblasti od zajedničkog interesa, dodaje se u saopštenju.

Premijer Dominike je izrazio uverenje da u Srbiji može da nađe pouzdanog partnera za razvoj poljoprivrede, hidro-inženjeringa i turizma u svojoj zemlji, naročito kroz obrazovanje različitih kadrova i usvajanje srpskih iskustava u tim oblastima.

Vučić je ukazao na spremnost Srbije da obrazovanje kadrova iz Dominike pomogne stipendijama za školovanje na obrazovnim institucijama u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari