8. mart – Revolucija će biti ženska!

Večeras u Ljubimcu, od 20 časova, organizovana će biti žurka povodom Međunarodnog dana žena. Muziku puštaju „Žene puštaju četvrtkom“, feministički kolektiv, koji čini grupa samoorganizovanih žena, aktivistkinja.

Povodom 8. marta organizatori su istakli da je u pitanju dan kada je na „Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalistkinja“ u Kopenhagenu 1909, na predlog Klare Cetkin odlučeno da se svake godine ovaj dan obeleži kao dan ženske borbe za pravo glasa, kraći radni dan i bolju platu.

8. mart – Gile sa bendom Magic Bush

Frontmen “Električnog orgazma” i rok muzičar Srđan Gojković – Gile sa bendom Magic Bush održaće koncert sa početkom u 21 čas, u prostorijama Dorćol Platz-a pod nazivom „Retko svirane pesme“, istakli su organizatori.

– Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Crni bombarder’, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i pesama Električnog orgazma koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo – najavio je Gile.

9. mart – Shljokanje

U klubu Plastic, u subotu nastupa  DJ Looda Sosa sa najsjajnijim umetnicama iz The Glitterology, istakli su organizatori i dodali da se šljokice vraćaju u grad u velikom stilu jer prave najveće, najluđe, najprštavije Shljokanje do sada.

9. mart – Irish Stew

Koncert Irish Stew of Sindidun uz podršku benda Scordisci biće održan u Božidarcu sa početkom u  20 časova. Bend Irish Stew tradicionalno vikend pred St.Patrick’s Day organizuje veliki beogradski koncert u Božidarcu, stoji u najavi događaja.

Ovom prilikom, pored repertoara iz dosadašnje 15-godišnje karijere, bend će premijerno predstaviti i novu violinistkinju – Anu Đokić Brusić, koja je domaćoj publici verovatno dobro poznata kao violinistkinja, kompozitor i jedan od idejnih tvoraca pionira domaće irske scene – grupe Orthodox Celts, istakli su organizatori i dodali da kao gosti nastupju i Scordisci.

9. mart – Kanda Kodža Nebojša

U Kulturni centar Jagodina dolazi jedan od najpoznatijih rok bendova na našim prostorima Kanda Kodža i Nebojša, a koncert počinje u 22 časa, ističu organizatori i dodaju da KKN ovom prilikom predstvlja novi album “Uskoro“.

12. mart – Vicente Amigo

Najbolji svetski flamenko gitarista Visente Amigo odžaće u Kombank dvorani u okviru jubilarnog 20. po redu Guitar Art Festivala. U svojoj karijeri Amigo je više puta posećivao Beograd, a prethodna dva koncerta bila su rasprodata. Visente Amigo se danas smatra najboljim svetskim flamenko gitaristom i autentičnim naslednikom velikog Paka de Lusije, kojeg i sam ističe kao svoj najveći uzor.

Amigo je dosad objavio osam studijskih albuma i učestvovao na velikom broju izdanja, a pored superiorne tehnike, izdvaja ga savremenost u muzičkom izrazu, pomoću koje uspešno prelazi žanrovske granice čime je stekao ugled među širokim auditorijumom.

13. mart – Rosenberg Trio

Nakon dva rasprodata Sava centra 2006. i 2008. godine, najpoznatiji Gipsy Jazz – Swing sastav The Rosenberg Trio iz Holandije, nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu u Kombank dvorani, istakli su organizatori u najavi događaja i dodaju da je Rosenberg Trio jedan od najimpresivnijih jazz bendova današnjice, a svakako i najbolji kada je u pitanju „Gypsy Jazz“.

Oni već tri decenije nastupaju širom sveta, od „North Sea Jazz“ festivala do njujorškog Karnegi hola.

14. mart – Kings of Strings The Youngsters

Nova festivalska produkcija i projekat “Kings of String The Youngsters” ovog puta okuplja mlade talente i velike virtuoze. Prvi zajednički nastup tri potpuno različita umetnika spaja ogromna posvećenost gitari i spremnost da grade zajednički zvuk, to su Mozes Rosenberga iz čuvene Rosenberg porodice sa svojim džez „manouche“ stilom, Jorgos Jorgopulos, grčki virtuoz na buzukiju, i svestrani fingerstyle srpski gitarista Bojan Ivanovski.

Ova gitarska grupa prvi koncert održaće pred beogradskom publikom u Kombank dvorani.

15. mart – Tainted Love Party by Preljeppeh

U CUK Centru urbane kulture Imago, od 22 časa, počinje Tainted Love Party, drugi u nizu event-ova organizovan od strane alternativne DJ grupe pod nazivom Preljeppeh, ističu organizatori događaja i dodaju da će ovog puta puštati širok izbor pesama dark electro, gothic rock, ebm, industrial i gothic metal subžanrova.

15. mart – Nipplepeople

Tajanstveni elektro pop duo Nipplepeople, čija dva singla „Frka“ i „Sutra“ beleže milionske preglede na Jutjubu, održaće koncert u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda, u 21 čas, saopštavaju organizatori koncerta i dodaju da se maskirani žensko-muški dvojac regionalno pročuo 2017. godine fantastičnom obradom davnog hita Zdenke Kovačiček „Frka“, što je uslovilo da publika otkrije i njihove prethodne singlove, od debitantskih „Sutra“ i „Broj“, preko „Bolji“ i „Ne volim te“, do sjajnog „Balkan Expressa“.

15. mart – Nikola Pejaković Kolja

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja 15. i 16. marta u klubu „Fest“ u Zemunu, sa početkom od 22 časa održaće koncert, a time i nastavlja promociju novog albuma „4 Prsta“, pozamašnu zbirku od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija, ističu organizatori.

Povezani tekstovi