Novosadsko svečano otvaranje zakazano je za utorak u 17 časova.

„Pored značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, “Serbia Fashion Week“ mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž grada Novog Sada. I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj.“, rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i dodao da je “Serbia Fashion Week“ važan program i kada ga posmatramo kroz prizmu projekta “Novi Sad 202 – Evropska prestonica kulture“ i da doprinosi ukupnim aktivnostima koje se sprovode kako bismo 2021. godinu dočekali na najbolji način.

Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača “Gucci“ dinastije, čije je ovo prvo pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi. Biće predstavljeno i prvo izdanje za Balkan knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija “Gucci“, i to u saradnji sa izdavačkom kućom “Laguna“ iz Beograda.

Značaju Serbia Fashion Week-a doprinosi i činjenica da ovaj internacionalni festival beleži najekspanzivniji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Od njegovog osnivanja pre četiri godine posetilo ga je 2.500 ljudi, dok trenutno ova manifestacija beleži posetu od 30 hiljada ljudi, te iz godine u godinu Serbia Fashion Week predstavlja sve značajniji i bogatiji program. Uz fantastičan revijalni program i više od 60 dizajnera iz čak 20 različitih država sveta, ekskluzivan gost biće najveća modna zvezda koja je do sada posetila neku manifestaciju u našem regionu, Patricija Guči.

Program Serbia Fashion Week-a obilovaće različitim zanimljivim sadržajima kao što su Design Week, dodela nagrada Serbia Fashion Awards, edukativni seminari, Show Room i mnogi drugi. Ulaznice za predstojeći Serbia Fashion Week u prodaji su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a kao i putem njihovog sajta.