Predvođeni Korijem Tejlorom, čudovišna grupa se, obasjana reflektorima sporo, poput utvara, uz zvuke elektronske muzike stvorila na bini. Zavladala je jeziva atmsofera, toliko jeziva da je naziv turneje „All Hope is Gone“ dobila pun smisao – sva nada je nestala. To je bio pravi teksaški masakr motornom testerom, samo što je stigao iz Tenesija. Ujedno, to je bio i početak kataklizme u Beogradskoj areni.

Nije Slipknot cirkus, nit navlaka za tinejdžere. Oni odlično zvuče uživo i sva buka i haos koji prave na bini imaju smisao. Više od sto decibela koji su drmali Arenu sjajno su se uklopili u miks brutalnih gitarskih rifova i melodičnih „upadalica“. Sve to je naročito došlo do izražaja tokom izvođenja „Before I Forget“, jednog od najvećih hitova Slipknota. Čudovišta su se uglavnom koncentrisala na pesme sa novog albuma „All Hope Is Gone“, a potpuno drugačije od onoga na šta nas je ova grupa navikla zvučale su pesme „Psyhosocial“ i „Dead Memories“. Bio je to pravi melodični hard rok, čak i uz primese dramenbejsa. Jasno je da je Slipknotu za tako kvalitetan zvuk dovoljna i brojčano manja ekipa, međutim, i ona čudovišta što sviraju neobične instrumente poput dva isturena bubnja na federe nekako se savršeno uklapaju u celu priču.

Sve u svemu, visoka ocena za članove ovog benda, koji su između ostalog pokazali da su i pravi profesionalci. U sinoćnoj svirci nije bilo „praznih hodova“, devetorica rokera bez lica se jednostavno ne štede na pozornici. I na kraju onaj početni jeziv utisak je otišao u drugu krajnost. Slipknot nije zastrašujuća, već veoma simpatična postava, čak i onda kada su se „družili“ sa publikom, koja je na njihov nesvakidašnji performans odgovorila tzv. šutkom.

I Milenko Topić u publici

Koncert Slipknota očekivano je privukao i domaće rok muzičare. U publici su bili Đorđe David, Đule iz grupe Van Gog…ali i bivši košarkaš Milenko Topić.