SP: Argentina bolja od Srbije u borbi za polufinale 1Foto: EPA-EFE/ ALEX PLAVEVSKI

Košarkaši Srbije doživeli su poraz od Argentine 97:87 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje se igra u Kini, tako da će „Orlovi“ nastaviti takmičenje u borbi za plasman od petog do osmog mesta.

Argentina je sjajno otvorila meč u šutu za tri poena, ali joj je i Srbija parirala, pre svega pametnom igrom kada je loptu spuštala na centre koje visoki igrači Argentine nisu mogli da čuvaju, pa su tako centar i krilni centar „Gaučosa“ Marko Delija i Luis Skola zaradili po dve lične greške, a rezervni centar Tajavek Galizi tri u prvom periodu igre.

I dok su Argentinci nastavili da sjajno šutiraju za tri poena i u drugoj četvrtini (u jednom trenutku imali 8/13 za tri poena), dotle je Srbija počela da menja igru u napadu, pa je i počela više da šutira iz daljine iako nije u tom segmentu bila dobra (3/9 sredinom druge četvrtine), ali je ipak prodorima Bogdana Bogdanovića uspela da drži minimalan zaostatak za protivnikom.

U drugom poluvremenu Srbija je počela da popušta u napadu, a plej protivničke ekipe Fakundo Kampaco je lako probijao prvu liniju odbrane reprezentacije Srbije, a onda je lako polagao loptu ili pak delio lopte ka centrima svoje reprezentacije, a tu igru „Orlovi“ nisu uspeli da pročitaju do kraja, a često su i pravili faulove iz koje su „Gaučosi“ imali „igru 2+1“.

Ipak, Srbija je u poslednjoj četvrtini uhvatila priključak za protivnikom, bila u egalu sve do pet minuta pre kraja meča, a onda je, čini se, počela dosat rano da rešava napade šutevima spolja i to je činila neuspešno, a Argentina je sve to kažnjavala brzom realizacijom iz kontri.

Uz to je i Argentina odigrala utakmicu sa više emocija, a sem Kampaca koji je ostvario „dabl-dabl“ učinak (18 poena i 12 asistencija), briljirali su i Luis Skola sa 20 poena i Patricio Garino sa 15 poena.

U redovima Srbije najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 21 poenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari