Nastavak bitke na dva fronta 1Foto: fkradnickinis.rs

Fudbalsku javnost na jugu Srbije koja se još uvek bavi situacijom u Dinamu iz Vranja nakon prošlonedeljnog protesta kada su na ulice izašli prvotimci i članovi uprave ovog kluba zbog blokade finansijskih sredstava iz gradskog budžeta, dodatno je uzdrmala vest da će Dragan Antić Recko (53) biti novi trener superligaša Radničkog iz Niša.

Antić se preselio u komšiluk u klub u kome je nekada bio igrač, ali prema najavama iz tabora Dinama on ostaje predsednik luba i „nastaviće borbu“ za ostvarenje superligaških ambicija koje njegovim odlaskom na Čair pomalo jenjavaju pre svega kod navijača ovog kluba. Pre odlaska on je navijačima poručio „nema predaje idemo na prvo mesto ja sam tu !“

I na početku ovogodišnje fudbalske sezone spekulisalo se o mogućem odlasku Antića za šefa struke u Radnički kojim upravlja Ivica Tončev, rođeni brat Novice Tončeva „alfe i omege“ Radnika iz Surdulice. Tada se to nije desilo, ali nakon ostavke Bobana Dmitrovića ovaj rođeni Vranjanac sa bogatim fudbalskim i trenerskim iskustvom iz Nemačke odlučio se za novi izazov po čemu je i poznat u fudbalskim krugovima u Srbiji.

Uvek je voleo da iznenadi i šokira fudbalsku javnost. Najpre kada je lansirao vest da bi trener Dinama mogao da bude Vladimir Petrović Pižon, što je kasnije protumačeno kao „fudbalska šala“, pa do nominacije Dragiše Binića (njegovog dugogodišnjeg ličnog prijatelja) za predsednika kluba iz Vranja. Binić nije izabran na tu funkciju jer je već bio funkcioner FSS (predsednik Komisije za regularnost takmičenja). Poslednji put dva prijatelja su viđena zajedno pre dve nedelje kada je Binić bio u Vranju na utakmici između Dinama i Teleoptika.

Antić je 2003. godine sa igračima Dinama deset dana štrajkovao glađu u prostorijama na Gradskom stadionu tražeći ostavke tadašnjeg rukovodstva kluba koje su predvodili socijalisti. U tome je uspeo i postao je funkcioner kluba ali nakratko posle toga je otišao u Nemačku. Kao igrač nastupao je za Auzburg, Hajdelberg, Manhajm, Keln, Ingolštat. Njegova navodna umešanost u nameštanje utakmica u Nemačkoj o kojoj su pre desetak godina spekulisali neki mediji u Srbiji, nikada nije dokazana. Kao igrač i trener vodio je i klubove Špajer, Valdolf, Manhajm. Radio u Makedoniji, i sa Binićem kao predsednikom, Napredak iz Kruševca.

– Neću da dozvolim da neko uništi Dinamo. Prete meni i mojoj porodici, ali ja ću ako treba i kod predsednika Vučića da odem da nam pomogne kako bi ostvarili naše ambicije – prkosio je i na poslednjem protestu gradskim čelnicima Antić, ne libeći se da kaže kako je „sopstvenim parama finansirao klub u ovoj sezoni“. Klub je i dalje bez finansijske podrške iz gradskog budžeta. Na klupu „žutih“ danas  je seo Radmilo Jovanović dosadašnji trener prvoligaša Temnića iz Varvarina. Fudbalski Čegevara sa „južne fudbalske pruge“ sada se našao u dvostrukoj ulozi: da sa Nišlijama pokuša da ostvari nedosanjani evropski san, ali i da okonča „operaciju superliga“ sa Dinamom.

U srpskom fudbalu Dragan Antić je sasvim sigurno jedna od najegzotičnijih ličnosti, što mu teško ne pada, a oni koji ga dobro poznaju kažu da on u tome i uživa. Još ako bude ostvaren bar jedan od dva izazova sa kojima se suočava imaće još puno motiva za svoju „revolucionarnu fudbalsku delatnost“ na ovim prostorima.

Peti trener Radničkog

Dragan Antić je peti trener Radničkog od početka sezone. Posao je započeo Austrijanac Peter Pakult, koga je nasledio Ivan Jević. Treći trener bio je Milan Đuričić, a potom je došao Boban Dmitrović koji je Nišlije sa klupe predvodio na šest utakmica (3 pobede, 1 remi i dva poraza).

Antić je sa Dinamom u 17 kola Prve lige Srbije zabeležio 12 pobeda, dva remija i tri poraza. Na klupi Radničkog debitovaće protiv Vojvodine 31. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari