Šta predstavlja budućnost digitalnog poslovanja 1

Kompanija SAP, je 17. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u sklopu trinaestog po redu SAP Foruma Beograd 2017, pred 500 gostiju, prikazala poslednje trendove digitalnog poslovanja, kao i inovativne primene tehnologije na domaćem tržištu.

Program na ovogodišnjem forumu započet je panelom SAP eksperata  koji su predstavili kako izgleda inovativno digitalno poslovanje u službi zaposlenog, kupca i građana posredstvom rešenja kao što su SAP SuccessFactors, SAP Hybris, SAP Leonardo, SAP Vehicle Insights, SAP Cloud.

Svojim predavanjem, konferenciju je nastavio Tom Raftery, SAP evangelista koji je gostima približio praktičnu primenu SAP rešenja, veštačke inteligencije i Internet of Things. “Ne bi trebalo da se plašimo veštačke inteligencije i robota. Očigledno je da će nam takva inovacija doneti više radnih mesta koja su različita od trenutno traženih i sa drugačijim veštinama” – navodi Tom, koji dodaje da njegova pozicija u SAP kompaniji kao iot evangeliste, nije  ni postojala pre 5 godina.

Jedan od najzanimljivjih gostiju na ovogodišnjem SAP Forumu je bio Marko Pešić, bivši košarkaš, a sada generalni direktor košarkaškog kluba Bajern Minhen, koji je pokazao kako jedan evropski klub koristi SAP Sports One za analizu podataka u košarci, sa ciljem optimizacije performansi igrača i postizanja boljih rezultata.

Marko je rekao da koristeći nove tehnologije, igrači mogu biti bolje pripremljeni, treneri mogu donositi bolje odluke na treningu, dok je protok informacija između tima brz i transparentan – što ih sve kao celinu čini veoma efikasnom, naglašavajući da su “podaci novo zlato“!

Svoje mesto u programu imale su i uspešne priče iz prakse SAP korisnika kojima su pokazali da domaće tržište već koristi SAP inovativne tehnologije za optimizaciju svog poslovanja.

Konferencija je zatvorena govorom Simona Kaluže, direktora kompanije SAP za centralnu i istočnu Evropu koji je podelio ineresantna predviđanja tržišta. “Do 2030. Godine globalni BDP iznositi do 14% više nego danas, zbog razvoja veštačke inteligencije. To je ekvivalentno 15 biliona američkih dolara, ili današnji kombinovani BDP u Kini i Indiji.” – rekao je Simon.

SAP Forum predstavlja najvažniju konferenciju kompanije i ima za cilj predstavljanje digitalnog poslovanja, kao i razmenu iskustva. Forum je bio odlična prilika za kompanije i startape da se upoznaju sa novim mogućnostima i tehnologijama koje razvija SAP kompanija.

Ovogodišnji zlatni parteri konferencije SAP Forum Beograd  2017 su bili: Lanaco i Atos.