Radnici JKP Čistoća uklonili su juče divlju deponiju koja se nalazila u uskom prolazu između dve zgrade u Železničkoj ulici, u samom centru Novog Sada. Stanari zgrade u kojoj svetlarnici nisu dovršeni, bacali su kroz te otvore svoje smeće u uski prostor do susedne zgrade. Sve smeće je sakupljeno i odneto na gradsku deponiju.
Radnici JKP Čistoća uklonili su juče divlju deponiju koja se nalazila u uskom prolazu između dve zgrade u Železničkoj ulici, u samom centru Novog Sada. Stanari zgrade u kojoj svetlarnici nisu dovršeni, bacali su kroz te otvore svoje smeće u uski prostor do susedne zgrade. Sve smeće je sakupljeno i odneto na gradsku deponiju.
Po nalogu komunalne inspekcije, radnici ovog preduzeća svakodnevno uklanjaju brojne divlje deponije sa javnih površina u gradu, a sve češće i iz dvorišta zgrada u koja su nesavesni stanari bacali smeće, čak i u slučajevima kada se kontejneri nalaze na samo dvadesetak metara dalje.
Iz Čistoće apeluju na građane da se odgovornije odnose prema svom okruženju i životnoj sredini, kao i da vode više računa o čistoći zajedničkih dvorišta i ne stvaraju gomile smeća ispred svojih prozora.
Četvrto kolo takmičenja u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić kamenjara“ biće održano danas, sa početkom u 19 časova, na ribljoj čardi Kamenjar. Učesnici ovog takmičenja biće poznati novosadski profesori i doktori medicine, Bogoljub Mihajlović, Miša Mijatov, Vasa Topalov, Jovan Vukadinov, Biljana Radišić i Vojislav Melkus.
Organizator takmičenja Market Tours obezbediće ribu, vatru i vodu, a učesnici naoružani kulinarskim veštinama, zaduženi su za začine i pripremanje odlične riblje čorbe, koju će pojesti gosti. Nakon takmičenja, dok žiri bude ocenjivao najbolje skuvanu čorbu, biće održana promocija knjige „Sedam svetskih čuda“, prof. dr Vase Topalova. Posle proglašenja pobednika i dodele nagrada i priznanja, predviđeno je druženje u prijatnom ambijentu na terasama čarde, uz uživanje u muzici, ribljoj čorbi i ribljim specijalitetima.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


