Miketić: Beogradski odbor kolektivno istupio iz stranke Zajedno, idemo na izbore 1(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Beoradski odbor stranke Zajedno doneo je odluku o kolektivnom istupanju iz članstva u toj stranci, zbog odluke da učestvuju na izborima za Skupštinu grada Beograda 2. juna, izjavio je danas predsednik tog odbora Đorđe Miketić.

Miketić je u pisanoj izjavi naveo da je odluka o istupanju iz stranke doneta jer rukovodstvo Zajedno nije prihvatilo volju većine članova gradskog odbora, da učestvuju na beogradskim izborima.

Miketić je rekao da će Gradski odbor koji okuplja lokalne odbore, članove i aktiviste stranke sa teritorije svih beogradskih opština, započeti „momentalno pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije Srbija protiv nasilja, koji su najavili izlazak na izbore 2. juna, poštujući volju većine članova koalicije“.

„U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda“, rekao je Miketić.4

Miketić je kazao da „želei sreću u daljem političkom delovanju stranci Zajedno“, ističući da „bojkot i pasivizacija“ nisu rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari