Čoko moko torta, recept za kolač gotov za 20 minuta 1Čoko moko tort, foto: James Shilton / ImageSource / Profimedia

Ova čoko moko torta osvojila je mnoge u Srbiji jer je kremasta.

Čoko moko torta je jednostavna i spremna za tren. Idealan izbor kada želite brzu poslasticu koja se topi u ustima, a ne zahteva pečenje. Spoj čokolade, keksa i pavlake čini je omiljenom tortom za sve generacije.

Sastojci:

400 g Plazma keksa

500 ml mleka

3 kašike kakaoa

250 g šećera

500 ml slatke pavlake

3 kesice šlaga

Priprema:

U odgovarajućoj posudi pomešati mleko, kakao i šećer i zagrejati dok se šećer ne rastvori.

Keks umakati u toplu čokoladnu mešavinu i slagati ga u pravougaoni ili okrugli kalup u prvi sloj.

Preko keksa naneti deo umućene slatke pavlake. Postupak ponavljati dok se ne potroše svi sastojci, završavajući slojem pavlake.

Umutiti šlag prema uputstvu i njime dekorisati vrh torte.

Posluživanje:
Tortu ohladiti u frižideru najmanje 30 minuta pre posluživanja. Svaki zalogaj nudi bogat, kremast i sočan ukus koji se topi u ustima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari