Čoko moko tort, foto: James Shilton / ImageSource / ProfimediaOva čoko moko torta osvojila je mnoge u Srbiji jer je kremasta.
Čoko moko torta je jednostavna i spremna za tren. Idealan izbor kada želite brzu poslasticu koja se topi u ustima, a ne zahteva pečenje. Spoj čokolade, keksa i pavlake čini je omiljenom tortom za sve generacije.
Sastojci:
400 g Plazma keksa
500 ml mleka
3 kašike kakaoa
250 g šećera
500 ml slatke pavlake
3 kesice šlaga
Priprema:
U odgovarajućoj posudi pomešati mleko, kakao i šećer i zagrejati dok se šećer ne rastvori.
Keks umakati u toplu čokoladnu mešavinu i slagati ga u pravougaoni ili okrugli kalup u prvi sloj.
Preko keksa naneti deo umućene slatke pavlake. Postupak ponavljati dok se ne potroše svi sastojci, završavajući slojem pavlake.
Umutiti šlag prema uputstvu i njime dekorisati vrh torte.
Posluživanje:
Tortu ohladiti u frižideru najmanje 30 minuta pre posluživanja. Svaki zalogaj nudi bogat, kremast i sočan ukus koji se topi u ustima.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


