supaFoto: Shutterstock/Marian Weyo

Topla, bogata pileća supa hidrira organizam, obezbeđuje važne hranljive materije i može ublažiti simptome prehlade i gripa. A kako mnogi vole da kažu – dobra pileća supa leči i dušu.

Iako možda mislite da nije lako napraviti ukusnu pileću supu, za ovaj recept biće vam potrebno malo više od pola sata. Možete napraviti domaći bujon, ili, pak, koristiti kupovni u kocki, a detaljan recept, koji prenosimo sa sajta Punkufer.hr, pogledajte u nastavku:

Brza pileća supa

Sastojci:

  • 450 g pilećeg bataka bez kostiju
  • 100 g testenine za čorbu
  • 30 ml sveže ceđenog limunovog soka
  • 1,5 l pilećeg bujona
  • 2 velike šargarepe
  • 2 stabljike celera
  • 2 lovorova lista
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 veliki crni luk
  • 1 kašika limunove kore
  • 1 kašičica sušenog origana
  • biljno ulje po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun po ukusu

Priprema:

  1. U velikoj šerpi za supu zagrejte malo ulja i propržite piletinu koju ste isekli na manje komade i začinili solju i biberom. Pržite oko pet do šest minuta dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju, a zatim je izvadite iz šerpe.
  2. Na preostaloj masti propržite seckani luk, celer i šargarepu – povrće propržite oko pet minuta dok ne omekša. Dodajte seckani beli luk i origano i nastavite da dinstate sve zajedno oko pola minuta.
  3. Prelijte povrće pilećim bujonom, dodajte lovorov list i ostavite da tečnost proključa. Zatim dodajte proprženu piletinu i testeninu za supu. Začinite solju i biberom po ukusu i nastavite da kuvate još 10 minuta dok se testenina ne skuva i ukusi se ne sjedine.
  4. Na kraju kuvanja dodajte ceđeni sok od limuna, koru limuna i svež peršun i poslužite. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari