Najbolja espresso kafa u zrnu: Kako pravilno izabrati, samleti i pripremiti

PROMO TEKST

Ostavite komentar


  1. Nije mi namera da nekoga uvredim po nacionalnoj osnovi, ipak dozvolite neke primedbe; ovde nije spomenuta najvaznija stavka u pripremanju “ espresa „. Radi se o masini za espresso, odnosno o jacini masine, ne o temperaturi nego o pritisku koji ta masina pravi. Sve ostalo je u drugom planu. Mala primedba sa strane, mi smo pili u Istri espresso, kada vi niste ni znali da postoji. A ti vasi tekstovi sa “ PROMO TEKST „, citam samo kada su mnogo smesni. Sta reci o kafi ? Pio sam je u mojoj Istri, Italiji ( espresso, ali i Wiener Kaffee), Austriji, Svajcarskoj, Spaniji, Brazilu, Argentini, Kubi, USA, sa najgorom kafom na svetu, ali pola planete trci u te razne coffee houses, oce cure i decki da pokazu stepen neznanja. OLE !

Ostavite komentar


Život

papir

Zašto hrana profesionalaca ispadne bolje: Tajna je u triku sa papirom za pečenje koji retko ko koristi

Papir za pečenje bi, bar u teoriji, trebalo da spada u one pametne kuhinjske izume koji značajno olakšavaju pripremu hrane: sprečava lepljenje za pleh, štedi vas mukotrpnog ribanja zagorele masnoće i uklanja potrebu za direktnim kontaktom sa starim, izlizanim metalom rerne. Ipak, stvarnost je često drugačija. Umesto da pomaže, on se uporno savija, klizi i odbija da ostane na mestu baš u trenutku kada pokušavate da na njega pažljivo rasporedite testo ili hrskave komade krompira.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.