Foto: Shutterstock/Sergii KovalU letnjem periodu, najviše prijaju lagani obroci puni osvežavajućih sastojaka poput ukusnih obrok-salata. Zbog toga danas sa vama delimo upravo jedan takav recept!
Tokom vrelih dana nije dobro opterećivati organizam „teškom“ hranom, posle koje ćemo se osećati umorno i još teže podnositi visoke temperature. No, Grčka salata sa piletinom odličan je izbor budući da je lagana, brzo se sprema, i uz to će vam dati dovoljno energije za užurban početak nedelje. U nastavku sledi recept koji prenosimo sa sajta Miss7:
Grčka salata sa piletinom
Sastojci:
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika mirođije
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so
- sveže mleveni biber
- 500 g zelene salate
- 350 g piletine (belo meso bez kostiju)
- 2 paradajza
- 1 svež krastavac
- 1 crveni luk
- 1/2 šolje maslina, crnih
- 1/2 šolje feta sira
Priprema:
- Piletinu kuvati u slanoj vodi dok ne proključa, pokriti i kuvati na laganoj vatri 10 – 15 minuta. Kada se skuva, ohladiti i iseći na male komade.
- U velikoj posudi pomešati sirće, mirođiju, beli luk u prahu, so i biber. Dodati zelenu salatu, piletinu, paradajz, krastavac, crni luk, masline i feta sir i sve pažljivo promešati tako da se dresing ravnomerno rasporedi po salati. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


