Foto: Shutterstock/Sergii KovalBiskvitni kolači s voćem savršen su izbor kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena. Priprema je brza i jednostavna, a sastojci su osnovni i lako dostupni. Mekano biskvitno testo u kombinaciji sa sočnim voćem daje ukusan i domaći desert koji uspeva čak i onima bez puno iskustva u kuhinji. Možete koristiti sveže sezonsko ili zamrznuto voće – u oba slučaja rezultat je odličan.
U ovom receptu sočnom biskvitu borovnice daju osvežavajuću notu. Kolač je ukusan i jednostavan za pripremu te je savršen kao desert ili poslastica uz kafu ili limunadu, piše Index.hr.
Žuti kolač sa borovnicama
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 ml jogurta
- 1 prstohvat soli
- 250 g šećera
- 200 ml ulja
- 250 g glatkog brašna
- 400 g borovnica
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca dok ne postanu čvrsta.
- Umutite žumanca i šećer dok ne postanu penasti, zatim dodajte sve ostale sastojke, osim borovnica.
- Nežno umešajte belanca u smesu špatulom i sipajte je u podmazan i brašnom posut pleh.
- Rasporedite borovnice preko smese. Ako ne želite da potonu tokom pečenja, prvo ih uvaljajte u brašno.
- Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Proverite čačkalicom.
- Ohladite, secite i pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


