kolačFoto: Shutterstock/Sergii Koval

Biskvitni kolači s voćem savršen su izbor kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena. Priprema je brza i jednostavna, a sastojci su osnovni i lako dostupni. Mekano biskvitno testo u kombinaciji sa sočnim voćem daje ukusan i domaći desert koji uspeva čak i onima bez puno iskustva u kuhinji. Možete koristiti sveže sezonsko ili zamrznuto voće – u oba slučaja rezultat je odličan.

U ovom receptu sočnom biskvitu borovnice daju osvežavajuću notu. Kolač je ukusan i jednostavan za pripremu te je savršen kao desert ili poslastica uz kafu ili limunadu, piše Index.hr.

Žuti kolač sa borovnicama

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 250 g glatkog brašna
  • 400 g borovnica
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

  1. Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca dok ne postanu čvrsta.
  2. Umutite žumanca i šećer dok ne postanu penasti, zatim dodajte sve ostale sastojke, osim borovnica.
  3. Nežno umešajte belanca u smesu špatulom i sipajte je u podmazan i brašnom posut pleh.
  4. Rasporedite borovnice preko smese. Ako ne želite da potonu tokom pečenja, prvo ih uvaljajte u brašno.
  5. Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Proverite čačkalicom.
  6. Ohladite, secite i pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari