kukuruzFoto: Shutterstock/New Africa

Kukuruz ne mora biti samo kuvan ili pečen! Ovu zdravu namirnicu možete koristiti i za pravljenje odlične krem čorbe koja je toliko zasitna da se može poslužiti kao samostalni obrok.

Krem čorba od kukuruza puna je ukusa, osvežavajuća, a priprema se vrlo brzo i lako, pa je kao takva odličan izbor za užurbane letnje dane. Detaljan recept, koji prenosimo sa sajta Miss7, pogledajte u nastavku:

Krem čorba od kukuruza

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 200 g kuvanog kukuruza (iz konzerve ili zamrznutog)
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika maskarpone sira (ili 3 kašike pavlake za kuvanje)
  • po želji: ljuta mlevena paprika

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk na jednake komade, pa ga stavite da se prži na vrelom ulju (koristite šerpu u kojoj možete lako izblendirati supu).
  2. Posolite crni luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša, uz povremeno mešanje.
  3. Kada crni luk omekša, dodajte kašičicu crvene paprike i promešajte.
  4. Odmah dodajte kukuruz, promešajte i sipajte mleko i vodu.
  5. Začinite biberom i, ako želite ljuće, dodajte ljutu papričicu.
  6. Dovedite do ključanja, pa smanjite vatru i kuvajte 10 minuta.
  7. Posle 10 minuta pažljivo izblendirajte supu.
  8. Vratite supu na ringlu, dodajte kašiku maskarpone sira i kuvajte dok se sir ne otopi.
  9. Probajte i prilagodite začine svom ukusu.
  10. Poslužite sa prepečenim kockicama hleba i svežim začinskim biljem po želji! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari