Foto: Shutterstock/New AfricaKukuruz ne mora biti samo kuvan ili pečen! Ovu zdravu namirnicu možete koristiti i za pravljenje odlične krem čorbe koja je toliko zasitna da se može poslužiti kao samostalni obrok.
Krem čorba od kukuruza puna je ukusa, osvežavajuća, a priprema se vrlo brzo i lako, pa je kao takva odličan izbor za užurbane letnje dane. Detaljan recept, koji prenosimo sa sajta Miss7, pogledajte u nastavku:
Krem čorba od kukuruza
Sastojci:
- 1 crveni luk
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 200 g kuvanog kukuruza (iz konzerve ili zamrznutog)
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kašika maskarpone sira (ili 3 kašike pavlake za kuvanje)
- po želji: ljuta mlevena paprika
Priprema:
- Iseckajte crni luk na jednake komade, pa ga stavite da se prži na vrelom ulju (koristite šerpu u kojoj možete lako izblendirati supu).
- Posolite crni luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša, uz povremeno mešanje.
- Kada crni luk omekša, dodajte kašičicu crvene paprike i promešajte.
- Odmah dodajte kukuruz, promešajte i sipajte mleko i vodu.
- Začinite biberom i, ako želite ljuće, dodajte ljutu papričicu.
- Dovedite do ključanja, pa smanjite vatru i kuvajte 10 minuta.
- Posle 10 minuta pažljivo izblendirajte supu.
- Vratite supu na ringlu, dodajte kašiku maskarpone sira i kuvajte dok se sir ne otopi.
- Probajte i prilagodite začine svom ukusu.
- Poslužite sa prepečenim kockicama hleba i svežim začinskim biljem po želji! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


