Foto: Shutterstock/Arina P HabichKrompir salata jedna je od onih koje jedemo u svim prilikama. Jednostavna, ukusna i zasitana, ona odlično ide kako uz jela od ribe, tako i uz ona od mesa. U klasičnu krompir salatu obično se dodaju sirće, luk, so, biber i ulje, a recept koji danas delimo sa vama donosi malo drugačiju i sočniju verziju ovog ukusnog jela. Evo u čemu je trik.
Krompir salata zbog jednostavnog sastava trpi razne improvizacije i dodatke, pa se tako odlično slaže uz senf, koji joj daje kremastu notu i blago pikantan ukus. Obavezno probajte!
Krompir salata
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 ljubičasti luk srednje veličine
- 1 kašičica senfa
- 100 ml vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 3 kašike suncokretovog ulja
- sveže mleveni biber po ukusu
- ½ kašičice soli
- 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:
- Krompir operite, stavite u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte oko 30 minuta. Kada je krompir skuvan, da bi se lakše ogulio, stavite ga u hladnu vodu. Kada se malo prohladi, ogulite ga i isecite na kriške.
- Crni luk isecite, dodajte u činiju sa krompirom i promešajte. Dodajte senf, ulje, vodu i sirće, dobro promešajte i prelijte preko krompira. Pažljivo promešajte i ostavite sat vremena da se ukusi prožmu.
- Iseckajte peršun, dodajte u krompir, po potrebi još malo posolite i pobiberite, promešajte i poslužite. Prijatno!
Izvor: Index.hr
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


