Foto: Shutterstock/Katarzyna HurovaKada je vazduh ispunjen mirisom jeseni, a pijace prepune sočnih krušaka, savršeno je vreme za jedan od omiljenih deserata sezone – sočni čokoladni kolač sa kruškama!
Priprema ovog kolača nije samo način da se iskoriste ukusi sezone, već i prilika da se stvori nešto zaista posebno i ukusno, što će obradovati porodicu i prijatelje. Evo recepta, koji prenosimo sa sajta Net.hr:
Čokoladni kolač sa kruškama
Sastojci:
- 3 kruške, oljuštene i iseckane na kockice
- 150 g crne čokolade
- 150 g putera
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje.
2. Otopite crnu čokoladu i puter na laganoj vatri. Ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte ohlađenu smesu od čokolade i putera.
3. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i prosejte ih u smesu. Lagano sjedinite. Na kraju, ručno umešajte kockice krušaka.
4. Sipajte smesu u pleh i pecite 40-45 minuta. Kolač treba da ostane blago vlažan u sredini. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


