kruškaFoto: Shutterstock/Katarzyna Hurova

Kada je vazduh ispunjen mirisom jeseni, a pijace prepune sočnih krušaka, savršeno je vreme za jedan od omiljenih deserata sezone – sočni čokoladni kolač sa kruškama!

Priprema ovog kolača nije samo način da se iskoriste ukusi sezone, već i prilika da se stvori nešto zaista posebno i ukusno, što će obradovati porodicu i prijatelje. Evo recepta, koji prenosimo sa sajta Net.hr:

Čokoladni kolač sa kruškama

Sastojci:

  • 3 kruške, oljuštene i iseckane na kockice
  • 150 g crne čokolade
  • 150 g putera
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje.

2. Otopite crnu čokoladu i puter na laganoj vatri. Ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte ohlađenu smesu od čokolade i putera.

3. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i prosejte ih u smesu. Lagano sjedinite. Na kraju, ručno umešajte kockice krušaka.

4. Sipajte smesu u pleh i pecite 40-45 minuta. Kolač treba da ostane blago vlažan u sredini. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari