doručakFoto: Shutterstock/Bartosz Luczak

Kuvar princeze Dajane otkrio je šta je britanska omiljena jela za doručak – volela je ovsene pahuljice natopljene preko noći. To je jelo koje je postalo veoma popularno poslednjih godina, ali princeza Dajana ga je jela još devedesetih godina prošlog veka.

To je jelo koje je postalo veoma popularno poslednjih godina, ali princeza Dajana ga je jela još 1990-ih. Mekgrejdi je recept za njen omiljeni doručak podelio na svom YouTube kanalu pod nazivom „Princezine Dajanine ovsene pahuljice preko noći“, prenosi Index.hr.

Omiljeni doručak princeze Dajane

Mekgrejdi je radio za britansku kraljevsku porodicu od 1982. do 1997. godine, počevši sa kraljicom Elizabetom i princom Filipom u Bakingemskoj palati, a zatim je postao lični kuvar princeze Dajane u Kensingtonskoj palati 1993. godine.

„Kada sam postao Dajanin kuvar, ona je ponovo preuzela kontrolu nad svojim životom. Bila je pokrovitelj 119 različitih dobrotvornih organizacija, redovno je vežbala tri puta nedeljno i izgledala je bolje nego ikad“, prisetio se Mekgrejdi u videu.

Dodao je da je počela zdravije da se hrani, pa je jela ovsenu kašu pripremljenu na ovaj način za doručak, a njena ljubav prema ovom doručku rodila se nakon posete jednoj švajcarskoj klinici, gde se jelo služilo pod nazivom bircher müsli.

„Jelo joj se jako dopalo – i ukus i činjenica da su svi sastojci veoma zdravi. Ukrala je recept i rekla: ‘Darene, želim ovo za doručak svaki dan’“, rekao je kuvar.

Ovsena kaša sa borovnicama 

Sastojci:

  • 100 g ovsenih pahuljica (grubo mlevenih)
  • 240 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 240 g grčkog jogurta
  • 1 kašika meda (po želji)
  • malo cimeta (po želji)
  • 0,5 jabuke
  • sok od 1 limuna
  • 150 g svežih borovnica
  • 50 g prepečenih oraha

Priprema:

  1. U činiji pomešajte ovsene pahuljice i sok od pomorandže. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći.
  2. Ujutru dodajte grčki jogurt, med (po ukusu), limunov sok i cimet, ako ga koristite.
  3. Izrendajte jabuku i dodajte je u smesu, lagano mešajući. Umešajte polovinu borovnica.
  4. Smesu sipajte u činiju  za serviranje, ukrasite preostalim borovnicama i prepečenim orasima i uživajte! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari