Ovo je najbolji način da podgrejete picu, uz koji ostaje hrskava i sočna 1Foto: Luca Tettoni / robertharding / Profimedia

 

Ako ste se ikada razočarali time što pica nakon podgrevanja u mikrotalasnoj pećnici postane gnjecava i bezukusna, imamo jednostavan trik koji će vam rešiti taj problem.

Kuvar Dom Melijer otkrio je kako da pica nakon podgrevanja bude hrskava i sočna, baš kao da je tek izašla iz pećnice. Prema njegovim rečima, ovaj metod je jedini pravi način da korica ostane hrskava, a sir i ostali sastojci lepo rastopljeni i ukusni.

Melijer savetuje da zaboravite na tanjir i mikrotalasnu i umesto toga koristite tiganj i šporet, piše klix.ba.

„Uzmite krišku pice i stavite je u veliki tiganj sa poklopcem, koji ste prethodno zagrejali“, objasnio je.

On ističe da klasično podgrevanje u mikrotalasnoj pećnici često rezultira žilavom picom, dok pečenje u rerni može učiniti da cela pica postane previše hrskava i suva. Njegova tehnika podrazumeva zagrevanje tiganja do vrućeg stanja, zatim stavljanje kriške pizze u tiganj – bez dodatka ulja ili putera.

Posle 30 sekundi do minut, u tiganj se dodaje malo vode, plamen se smanjuje na laganu vatru, a tiganj se poklopi. Na ovaj način pica se pari, a ako je ostavite još tri do četiri minuta da se greje, sir će postati savršeno rastegljiv i lepljiv, dajući joj ukus kao sveže pečenoj iz omiljenog restorana.

Ovaj trik nije tako brz kao mikrotalasna, ali je definitivno najbolji način da podgrejete picu i sačuvate njen pravi ukus i teksturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari