3 glavne greške kada pravimo pire krompir, prema rečima poznatog kuvara

Ostavite komentar


  1. Taj kuvar je osporio osnovne zakone fizike. Ne postoji „brzo“ i „sporo“ kuvanje, čim voda počne da ključa (provri) stvaraju se mehuri vodene pare od dna lonca na gore, tj voda je dostigla temperaturu od 100oC, i dok god sva ne ispari, temperatura ostaje ista. Pojačavanjem snage ringle samo se intenzitet ključanja (brzina isparavanja) povećava, temperatura ostaje ista. Jedino u „ekspres“ loncu se brže kuva, jer je temperatura intenzivnog isparavanja (ključanja) i do 120 oC, jer je lonac zaptiven i pod nadpritiskom do 100 kPa.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.