jajaFoto: Shutterstock/Foodgraphy39

Ako vam je ostalo kuvanih jaja nakon Uskrsa, iskoristite ih za pripremu punjenih jaja s ukusnim, blago pikantnim nadevom. Brzo su gotova, a vrlo ukusna.

Ovaj klasik ne izlazi iz mode – punjena jaja idealna su za svečane trpeze, ali i kao brz i ukusan zalogaj za druženje s prijateljima.

Najbolje od svega je što ih možete pripremiti na bezbroj načina. Puniti se mogu različitim kombinacijama sastojaka, a mi vam donosimo jednostavnu i proverenu varijantu, piše Zadovoljna.hr.

Punjena jaja

Sastojci za 6 jaja:

  • 6 jaja
  • 75 ml grčkog jogurta
  • 1 kašika senfa
  • 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • nekoliko kapi tabaska (po želji)

Priprema:

  1. Stavite jaja u hladnu vodu, zagrejte do ključanja i kuvajte 10 minuta.
  2. Zatim ih stavite pod hladnu vodu, ogulite i presecite po dužini na polovine.
  3. Kašikom izvadite žumanca i stavite ih u posudu.
  4. Dodajte grčki jogurt i senf, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.
  5. Dodajte dimljenu papriku, so, biber i tabasko po želji, pa još jednom promešajte.
  6. Prebacite smesu u poslastičarsku vrećicu sa zvezdastim nastavkom i pažljivo punite polovine belanaca.
  7. Ukrasite po želji.

Punjenja jaja su odlična kao predjelo uz sirne i mesne plate, sveže pečeni hleb i salatu, ali i kao lagan obrok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari