Langoš omiljena poslastica u Vojvodini: Ukusan, mekan i sočan

Ostavite komentar


  1. Rastao sam na severu Vojvodine ali ne sećam se toga već samo „običnih“ bakinih uštipaka, krofni i kasnije mekika. Verovatno je to jer smo bili siromašni i nismo imali za tip 500 već samo za tip 400 :D

  2. Tog sto na langos sa pavlakom, sirom i belim lukom stavi kechap i/ili eurokrem treba strpati u zatvor sa ostalim pedofilima, silovateljima isl. A dzabe je, pa zato? Zasto ne i sirce, mogli bi da prosire ponudu?

  3. Super, ovo vam je bas lepo sto ste uveli , iz raznih gradova razne recepte .

  4. Bukvalno ga niko ne zove langos sem Madzara, u celoj Vojvodini ovo zovemo mekika.

  5. U Sent Andreji,vrhunski,ne budu masne i premažu se nekim namazom od belog luka, pavlaka i sir.Malo drugačije izgledaju langošice od mekika .

Ostavite komentar


Recepti

nož

Sve vreme pogrešno sečemo tortu: Tajna je u ovom nožu koji uvek daje savršen rezultat

Kad ste već precizno izmerili sastojke, ispekli savršen biskvit i premazali tortu omiljenom glazurom, ostaje još jedan važan korak – pravilno sečenje. Iako izgleda lako, upravo taj deo može da upropasti vaš trud pretvarajući tortu u pravi nered. Srećom, profesionalci imaju nekoliko trikova koji obezbeđuju savršene, uredne parčiće svaki put, a pritom koriste alate koje verovatno već imate kod kuće.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.