Šufnudle, omiljeno slatko glavno jelo Vojvođana

Ostavite komentar


  1. Kada sam bila mala baka mi je ovo cesto pravila. Naucila sam i ja. Predivno jelo, moze i sa sosom koji se zove salsa ( od paradajza).

  2. Hvala lepo to mi zovemo šufnodle. Jedemo ih subotom posle krompir čurbe. Prave se slatke sa kristal šećerom u uprženom prezlom ili mi klinci što smo to izmenili pa umesto prezle ide Nesquik kakao. Hrana za dušu i dan za odmor od mesa. Deo tradicije koje je moje dete već usvojilo kao takvo

  3. U severnom Banatu ih zovu kitaći (zbog oblika, očito) i najčešće jedu u na masti proprženoj alevoj paprici, sa proprženim lukom ili bez (u zavisnosti od stanja želuca konzumenta). Prethodi im obavezno paradajz čorba.

  4. Na putu po Vovodini smo gledali da probamo šuf nudle, ali ih nismo našli. Izgleda da je nemačka verzija slano jelo, za razliku od vojvodjanske verzije. Svakako interesantno za probati, starinske poslastice su top!

Ostavite komentar


Recepti

nož

Sve vreme pogrešno sečemo tortu: Tajna je u ovom nožu koji uvek daje savršen rezultat

Kad ste već precizno izmerili sastojke, ispekli savršen biskvit i premazali tortu omiljenom glazurom, ostaje još jedan važan korak – pravilno sečenje. Iako izgleda lako, upravo taj deo može da upropasti vaš trud pretvarajući tortu u pravi nered. Srećom, profesionalci imaju nekoliko trikova koji obezbeđuju savršene, uredne parčiće svaki put, a pritom koriste alate koje verovatno već imate kod kuće.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.