SnikersFoto: Shutterstock/usmee

Snikers torta je savršen izbor ako volite bogat ukus kikirikija i čokolade u jednom zalogaju. Ova torta je popularan izbor za slave, praznike i rođendane, jer svaku svečanu priliku čini posebnom.

Snikers torta je bogata, raskošna poslastica, koja je vrlo jaka i izdašna, pa je samim tim odlična kada treba da poslužite veći broj gostiju, a garantujemo da će svi biti oduševljeni  njenim ukusom. Iako postoji i varijanta bez pečenja, koja je takođe vrlo ukusna, mi vam danas donosimo recept za klasičnu verziju sa pečenim koricama i bogatim kremom. Detaljna uputstva slede u nastavku:

Snikers torta

Sastojci:

Za tri kore:

  • 12 belanaca
  • 450 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 450 g kikirikija (pečenog i iseckanog)

Za fil:

  • 12 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 125 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 4 Snickers čokoladice (50 g svaka)
  • 100 g mlečne čokolade

I još:

  • Ganaš ili glazura od čokolade po želji (možete koristiti tamnu čokoladu i nekoliko kašika ulja)
  • kikiriki, kockice čokolade, po želji, za dekoraciju

Priprema:

  1. Umutite belanca dok ne postanu čvrsta pena.
  2. Postepeno dodajte šećer i nastavite sa mućenjem.
  3. Umešajte brašno i seckani kikiriki (po želji koristite iseckani i malo prepečen kikiriki).
  4. Sipajte smesu u okrugli kalup za tortu (prethodno nauljen i pobrašnjen). Pecite na 180 °C oko 20 minuta ili dok kore lepo ne porumene i budu pečene.
  5. Ponovite postupak da dobijete tri kore.
  6. Za fil umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte na pari uz stalno mešanje oko 10 minuta dok se masa ne zgusne.
  7. Dodajte margarin i čokoladu za kuvanje, mešajte dok se potpuno ne otope i sjedine sa žumanjcima.Ohladite fil.
  8. Na kraju dodajte sitno naseckane Snickers čokoladice i mlečnu čokoladu i nežno umešajte u hladan fil.
  9. Na prvu koru nanesite deo fila, pažljivo ga rasporedite.
  10. Ponavljajte redosled: kora → fil → kora → fil sve dok ne potrošite kore i fil.
  11. Na vrh torte nanesite ganaš ili glazuru od čokolade i dekorišite po želji.
  12. Ostavite tortu da se dobro ohladi pre sečenja — to će joj dati lepšu strukturu i bogatiji ukus. Poslužite uz šolju kafe ili čaja – prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari