Srpsko jelo drugo na listi najboljih doručaka na svetu: Evo kako se komšije kotiraju

Ostavite komentar


  1. Prošle godine pazarske mantije su bile prve na svetu. Francuski kroasani tek peti na svetu.

  2. Ne postoji nikakvo „Srpsko jelo“ mozda jedino kao trava na livadi. Srbi sve sto jedu i sto poznaju od jela namenjenih ljudskoj ishrani su pokupili od drugih naroda , cak nemaju ni svoje nazive za „srpska jela“ nego uglavnom koriste one koje su preuzeli iz tudjih jezika i od drugih naroda.

  3. Slažem se da su kuhinje pomešane. Ne znam ni jedno srbsko jelo koje nije odnekle došlo.
    Nije ni važno gde se nalazimo, važno je gde su naše komšije! Večito dokazivanje kako smo bolji!

Ostavite komentar


Život

nož

Sve vreme pogrešno sečemo tortu: Tajna je u ovom nožu koji uvek daje savršen rezultat

Kad ste već precizno izmerili sastojke, ispekli savršen biskvit i premazali tortu omiljenom glazurom, ostaje još jedan važan korak – pravilno sečenje. Iako izgleda lako, upravo taj deo može da upropasti vaš trud pretvarajući tortu u pravi nered. Srećom, profesionalci imaju nekoliko trikova koji obezbeđuju savršene, uredne parčiće svaki put, a pritom koriste alate koje verovatno već imate kod kuće.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. decembar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.