Site name

"Pocrvenela" reka Đetinja

- Voda u reci Detinji, danas oko 14 časova, promenila je boju i "pocrvenela", a nadležni još uvek nisu saopštili zbog čega se to dogodilo.

1

Piše: N.K.

Užice 04. jun 2016. 22:37

Foto: Nikola Mitrović

Nizvodno od brane, u centru grada, voda u rečnom korituje je bila potpuno crvena. Nije bilo pomora ribe, što bi moglo da ukaže na to da u reku nije ispuštena otrovna hemikalija.

Dunja Đenić, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine, izjavila je za Danas da uzrok promene rečne boje još uvek nije utvrđen, ali da je sigurna u to da "nije u pitanju ni pojava otrovnih algi – cijanobakterija, kojima je zagađeno veštačko jezero Vrutci već da je, najverovatnije, u pitanju "ispiranje rezervoara ili nekih drugih površina".

- Sigurno nisu u pitanju cijanobakterije -rekla je za Danas Dunjićka i dodala da je taj deo reke u nadležnosti republičke ekološke inspekcije, koja bi, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravlje, trebalo da utvrdi zbog čega je užička reka promenila boju.

 

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

vode Srbije

05. jun 2016.

Vode, najveće bogatstvo Srbije, i jedina karta za budućnost, uništava se, zagađuje ili, ona najbolja, prodaje strancima, a da nismo uopšte upoznati ko šta radi i u čije ime. Zaštitite vode Srbije! Prioritet.