Užice

Primila mito od 4.000 evra

Policija je uhapsila bivše odgovorno lice u Domu zdravlja u Užicu A.A. (1975) zbog toga što je zahtevala i primila mito od osobe koja je tražila posao medicinske sestre, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Malinari osnivaju stranku za sledeće izbore?

Ukoliko ne budu uspeli da ostvare svoje interese, malinari iz užičkog i šabačkog kraja najavljuju mogućnost osnivanja političke partije koja bi trebalo da učestvuje na narednim lokalnim i parlamentarnim izborima.

O ljudima, trpljenju i strpljenju

Sa oko 90 ulja na platnu, pastela, crteža i skica, užički slikar Slobodan Stanić Džingi je predstavio presek svog tridestrogodišnjeg umetničkog rada na izložbi koja je otvorena u Gradskoj galeriji u Užicu i koja se može pogledati do 24. septembra.

Deca kao žrtve medijske eksploatacije

Narodno pozorište Užice počeće novu pozorišnu sezonu praizvedbom komada „Kako održavati fikus“ Ognjena Obradovića, u režiji Juga Đorđevića.

Donacija Udruženje distrofičara

Udruženje distrofičara Užica, povodom početka nove školske godine, poklonilo je školski pribor deci sa invaliditetom koja koriste uslugu ličnog pratioca.

Dramatičnost odnosa čoveka i životinja

Izložba „Ćutljivi“ mladog akademskog umetnika i pedagoga Miša Filipovca, koja je nedavno otvorena u Narodnom muzeju Užice, može se pogledati do 23. septembra. Postavka je nastavak serije „Skupovi“ koju je ovaj umetnik započeo pre šest godina i predstavlja završnicu njegove doktorske disertacije.

Tito od papira na užičkom trgu

Papirna replika spomenika Josipa Broza Tita je osvanula jutros na Trgu partizana u Užicu, na mestu gde se originalni bronzani spomenik nalazio do 1991. godine, kada je odatle uklonjen i premešten iza zgrada užičkog Narodnog muzeja.

Švajcarska ulaže šest miliona u Užice

Direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju Ursula Lojbli izjavila je u Užicu da Švajcarska podržava taj region kroz devet projekata i da ostaje posvećena saradnji i u naredne četiri godine.

Prva Poslednja