Užice

Kad se pomešaju pozorište i život

Glumci JDP igrali su sinoć, na 23.Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“, nesvakidašnji i uzbudljivi komad „Zašto je poludeo gospodin R?“, koji je reditelj iz Hrvatske Bobo Jelčić postavio na osnovu filmskog dela Rajnera Vernera Fasbindera snimljenog1970. godine.

Počeo festival „Bez prevoda“

U užičkom Narodnom pozorištu u ponedeljak uveče počeo je 23. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“, a uz moto „Bolje je da gledamo život u pozorištu, nego pozorište u životu“ smotru je otvorila predstava Zvezdara teatra „Korešpodencija“ po tekstu Borislava Pekića, u režiji Gorčina Stojanovića.

Spomenik Velikoj pobedi otkriven u Užicu

Spomenik Velikoj pobedi, koji je posvećen stogodišnjici od oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu, otkriven je danas u Užicu, na kružnom toku na ulazu u grad.

Užice: Otkrivanje spomenika „Velika Srbija“ 31. oktobra

Zbog svečanog otkrivanja spomenika „Velika Srbija“, koji je posvećen nastradalima u Prvom svetskom ratu, a koji se nalazi na kružnom toku na ulazu u Užice, sutra će ta kružna raskrsnica biti zatvorena za saobraćaj od 11,30 do 12,30 časova.

Najveći deo dobiti ulaže se u modernizaciju proizvodnje

Fabrika „Impol Seval – Valjaonica aluminijuma u Sevojnu“, obeležila je Dan preduzeća, 43 godine od osnivanja i 16 godina od uspešne privatizacije, kada je kompanija „Impol“ iz Slovenske Bistrice postala njen većinski vlasnik. Jedno od najuspešnijih domaćih preduzeća i najvećih izvoznika, stalno pospešuje proizvodnju i najveći deo dobiti izdvaja za modernizaciju.

Prijem za sportske šampione iz Užica

Užički gradonačelnik Tihomir Petković je priredio prijem za sportiste iz Užica – Tijanu Malešević, Nikolu Filipovića i Luku Kotorčevića i čestitao im na osvojenim odličjima na svetskim, evropskim i državnim takmičenjima.

Spasioci nisu bili pored bazena

Branko Bogićević, direktor JP „Veliki park“ koje gazduje gradskim bazenom u Užicu, saopštio je da „dvojica spasilaca nisu bila na pozicijama na kojima je trebalo da budu“ u trenutku kada je u vodu potonuo Užičanin Igor Bogosavljević (38), koji je od posledica utapanja preminuo na VMA.

Prva Poslednja