Užice

Izvršitelj prodao kuću bez znanja vlasnika

Četvoročlana porodica Ćitić iz Užica mogla bi uskoro da bude iseljena iz svoje kuće, jer je taj objekat prodat na javnoj licitaciji koju je, po odluci suda, sproveo javni izvršitelj, kako bi se namirio dug naslednicima koji polažu pravo na jednu trećinu te kuće.

Novi protest sutra u Požegi

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ organizovaće sutra, u 18 časova na Trgu Slobode u tom gradu, novi protest protiv lokalne vlasti.

Problemi sa snegom u užičkom kraju

Sneg koji je proteklih dana padao u užičkom kraju, najviše problema je izazvao u Novoj Varoši, Arilju i Požegi i u tim opštinama je proglašena vanredna situacija.

Za medijske projekte sada 13 miliona dinara

Umesto prošlogodišnjih osam miliona dinara, za sufinansiranje medijskih projekata biće izdvojeno 13 miliona dinara iz ovogodišnjeg užičkog budžeta.

Od države i lokalne vlasti traže zabranu gradnje

Meštani sela Bisoke, kod Užica, ogorčeni su odlukom gradske vlasti koja je beogradskoj firmi Hidro duo dozvolila da gradi malu hidroelektranu na potoku Ročnjak u slivu vodoakumulacije Vrutci, prostoru koji je pod strogim režimom zaštite.

Dva miliona dinara za koncert Marije Šerifović

Ove godine, kao i nekoliko prethodnih godina, u Užicu neće biti javnog dočeka Nove godine. Međutim, gradska vlast je osmislila manifestaciju pod nazivom „U susret Božiću“, koja će, na Trgu partizana, biti priređena od 2. do 7. januara.

Centar Užica bez grejanja

Najuži centar Užica, zbog kvara na toplovodu, jutros je ostao bez daljinskog grejanja, a u Gradskoj toplani kažu da bi kvar trebalo da otklone do kraja dana.

Umetnička upozorenja o problemima čoveka

U Gradskoj galeriji u Užicu je otvoren 30. Užički regionalni likovni salon, a nagrađeni radovi, kroz različite likovne poetike i medije, moderne izraze i istraživanja, aktivistički komuniciraju sa našim vremenom, ličnim i društvenim teretima današnjeg čoveka.

Stamatović: Opština Čajetina nije kupila nagradu

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, odbacio je optužbe naprednjaka da je ta lokalna samouprava, iz svog budžeta, platila 3.000 funti za nagradu „Inovativni menadžer godine“.

Prva Poslednja