Užice

Prodavali planove za proizvodnju municije za 30.000 evra

Poslovodstvo „Prvog partizana“ u Užicu nije se juče oglašavalo povodom prave špijunske afere koja je otvorena hapšenjem inženjera u toj fabrici, koji su osumnjičeni da su vlasniku kompanije „Ars grupa“ iz Skoplja prodavali dokumentaciju o tehničkoj opremi za proizvodnju municije u toj državnoj fabrici.

„Kavkaski krug kredom“ podelio publiku

Kompleksna, zahtevna i velika ansambl predstava „Kavkaski krug kredom“, Bertolda Brehta, u režiji Paola Mađelija i u sinoćnjem izvođenju ansambla NP Sarajevo, podelila je publiku 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala – Bez prevoda u Užicu.

Zašto pristajemo na laži i manipulacije

Hrabar, visoko estetizovani, savremeni, angažovani i interaktivni komad „Tartif“, autorski projekat Igora Vuka Torbice po motivima Molijerove drame, u produkciji SNP Novi Sad i NP Sombor, prikazan je sinoć na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu – Bez prevoda u Užicu.

Spremaju nam se novi ratovi i sukobi

Višeminutnim aplauzom, pozivima glumcima na bis i ocenom 4.66, publika je reagovala na predstavu sarajevskog Kamernog teatra 55 „Sječaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, koja je izvedena sinoć na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu – Bez prevoda u Užicu.

Digitalizacija razvija biznis

Besplatna radionica „Kako podržati mala i srednja preduzeća u 21. veku“, koju su organizovale Privredna komora Srbije i kompanija Vip mobile, održana je danas u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog okruga u Užicu.

Demoni slobode i uzaludnost pobune

Uzbudljivu i tragikomičnu predstavu „Lorencačo“, po tekstu Alfreda de Misea, u režiji Borisa Liješevića, glumci JDP su igrali sinoć, tokom druge večeri 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala-Bez prevoda, čiji je ovogodišnji moto „Ko je junak našeg doba?“

Da li je zajedništvo jedino moguće u pozorištu

Vatrometom, nastupom trubača koji su svirali „Bože pravde“, otvaranjem izložbe fotografija užičkog fotografa Radovana Baje Vujovića i izvođenjem komada „Nečista krv“, u Narodnom pozorištu Užice je počeo 24. Jugoslovenski pozorišni festival – Bez prevoda.

Cirkularna ekonomija na Gružanskoj stazi

„Gružanska staza – ka ekološkoj svesti i ekološkom preduzetništvu lokalne zajednice“, naziv je projekta beogradskog Fonda socijalne i demokratske inicijative (FOSDI).

Ambasadorka Kanade posetila Užice

Ketlin Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji, posetila je danas Užice i razgovarala sa predstavnicima gradskog rukovodstva.

„Impol Seval“ izvozi 97 odsto proizvodnje

Proizvodnja u valjaonici aluminijuma „Impol Seval“ u Sevojnu za devet meseci ove godine, iako je za 6,8 odsto manja od plana, bila je za 0,1 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Ukidanje dozvole za gradnju ili novi protest

Stotinak meštana užičkih sela Bioska i Stapari, ali ostalih građana, zatražili su sa protestnog skupa, održanog juče, da lokalna vlast ukine dozvolu beogradskoj firmi „Hidro duo“ za gradnju male hidroelektrane „Ročnjak“ u slivu jezera Vrutci, kod Užica.  

Sprečiti gradnju MHE „Ročnjak“

Meštani užičkih sela Bioska i Stapari, ali i ostali građani, okupiće se u nedelju, 27. oktobra, kod Osnovne škole u Mijatovićima, u Keserovini, kako bi izrazili protivljenje izgradnji male hidroelektrane „Ročnjak“.

Bolje rezultate koči recesija u Evropi  

Proizvodnja u valjaonici aluminijuma „Impol Seval“ u Sevojnu za devet meseci ove godine, iako je za 6,8 odsto manja od plana, bila je za 0,1 odsto veća nego u istom perodu prošle godine.

PrvaPoslednja