Užice

Učestale ostavke gradskih većnika

Dunja Đenić (SDPS) i Katarina Grujičić (PUPS) su podnele ostavke u Gradskom veću iz, kako su navele, „ličnih razloga“. Od formiranja lokalne vlasti, pre tri godine, to je peti slučaj ostavki gradskih većnika što, uz ranije ostavke lokalnih funkcionera, bez obzira na tvrdnje čelnika o tome da je vladajuća koalicija stabilna, ukazuje na hornične kadrovske probleme užičke vlasti.

Korupcijski performans oko „Čistača“?

Sumnje u regularnost izbora izvođača radova za izradu scenografije za izložbu „Čistač“ Marine Abramović, koja će biti otvorena 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, mogle bi da zasene taj kulturni događaj koji je država proglasila nacionalnim projektom i u koji, prema nezvaničnim informacijama, namerava da uloži milion i po evra.

Prijateljstvo Ljubice Cuce Sokić i Bogdana Šuputa

„Priča o dvoje umetnika“ naziv je izložbe koja je otvorena u Gradskoj galeriji Užice i može se pogledati do 27. septembra, a koju čine radovi Ljubice Cuce Sokić (1914-2009), jedne od naših najznačajnijih slikarki i članice SANU, i Bogdana Šuputa (1914-1942), slikara intimističke poetike koji je streljan u Novosadskoj raciji tokom Drugog svetskog rata.

Uhapšen zbog uzgoja marihuane

Policijska uprava Užice je saopštila da su njeni pripadnici uhapsili Užičanina D. N. jer su otkrili laboratoriju u kojoj je on uzgajao marihuanu.

Građani sprečili iseljenje Ćitića

Grupa Užičana sprečila je danas javnog izvršitelja da, u pratnji petorice policajaca, iseli porodicu Ćitić iz njihove kuće u Vidovdanskoj ulici u centru grada.

Pozlilo učitelju koji štrajkuje glađu

Učitelju Zlatku Cvijoviću, koji od ponedeljka štrajkuje glađu protiv stranačkog zapošljavanja, pozlilo je danas i pomoć mu je, na poziv njegove sestre, ukazana u hitnoj službi užičkog Doma zdravlja.

Porodica Ćitić gubi kuću zbog korupcije i nepoštovanja zakona

Četvoročlana porodica Ćitić biće iseljena iz svoje kuće u Vidovdanskoj ulici u centru Užica, sutra, 5. septembra u 9 časova, saznaje Danas. Kako za naš list kažu članovi ove porodice, o iseljenju ih nije zvanično obavestio javni izvršitelj, već su im to usmeno saopštili inspektori u Policijskoj upravi Užice.

Učitelj štrajkuje glađu protiv stranačkog zapošljavanja

Zlatko Cvijović, učitelj koji je ostao bez posla u užičkoj osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“, nastavio je štrajk glađu koji je, u dvorištu te škole, započeo u ponedeljak, iskazujući time protest protiv stranačkog zapošljavanja.

Stranačka agitacija državnih funkcionera bez sankcija

Iako je to zabranjeno, državni funkcioneri javno i otvoreno agituju za političke stranke, najčešće za one koje su u vrhu vlasti, a takva dela nisu sankcionisana zbog nadmoći partija i izvršne vlasti nad nezavisnim institucijama i pravosuđem.

PrvaPoslednja