Užice

Protest u Užicu protiv izgradnje nove MHE Vrutci 1

Protest u Užicu protiv izgradnje nove MHE Vrutci

Protest protiv izgradnje nove mini-hidroelektrane na brani Vrutci, na jezeru koje služi za vodosnabdevanje Užica, održaće se u ponedeljak, 8. marta u 17 časova, ispred gradske skupštine.

Rekonstruisana zgrada na užičkom groblju 3

Rekonstruisana zgrada na užičkom groblju

Objekat upravne zgrade na užičkom groblju Sarića Osoje, koji je izgoreo u požaru polovinom decembra 2019. godine, rekonstruisan je u poptunosti, a radovi su koštali 22 miliona dinara.

"I to se zove ljubav" premijerno u NP Užice 9

„I to se zove ljubav“ premijerno u NP Užice

Predstava „I to se zove ljubav“, originalnog nazva LUV, čiji autor je američki dramski pisac Mari Šizgal (1926-2020), a koju je režirala Ksenija Krnajski, premijerno će se izvesti u NP Užice u subotu, 27. februara, od 19.30.

Krivične prijave protiv vlasnika osam vikendica 10

Krivične prijave protiv vlasnika osam vikendica

Uprava JP Nacionalni park Tara podnela je krivične prijave protiv vlasnika osam objekata koji su za poslednja tri meseca nelegalno izgrađeni na području tog parka pod zaštitom države.

Zlatiborski okrug pod rizkom od požara, poplava i snežnih nanosa  12

Zlatiborski okrug pod rizkom od požara, poplava i snežnih nanosa 

Predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave su razgovarali danas u Užicu sa čelnicima  štabova za vanredne situacije u Zlatiborskom okrugu o prepoznavanju rizika od elementarnih nepogoda na tom području. 

Narodna stranka u Užicu: Čemu služi inspekcija Ministarstva rudarstva i energetike 13

Narodna stranka u Užicu: Čemu služi inspekcija Ministarstva rudarstva i energetike

Ivana Parlić, predsednica užičkog odbora Narodne stranke, saopštila je da je ta stranka, skoro dva meseca od prijave koju je podnela državnoj inspekciji, zbog sumnje da merno-regulacione stanice i ostali gasni objekti u Užicu rade bez odgovarajućih dozvola i da predstavljaju opasnost po građane Užica, dobila odgovor da je taj predmet prosleđen na dalje postupanje Građevinskoj inspekciji Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Grada Užica.

Raste boj inficiranih u užičkom regionu 14

Raste boj inficiranih u užičkom regionu

Novih 137 slučajeva infekcije virusom korona je potvrđeno u Zlatiborskom okrugu, što je 26 više nego juče, a povećan je i broj pregleda u zdravstvenim ustanovama u tom okugu.

Čestitke užičkim dobitnicima državnih priznanja  15

Čestitke užičkim dobitnicima državnih priznanja 

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je priredila prijem za užičke dobitnike ovogodišnjih priznanja, povodom Dana državnosti, koje im je, pre neki dan, uručio predsednik Srbije. 

PrvaPoslednja