Užice

Da li je bilo korupcije pri ugovaranju novogodišnjih koncerata? 1

Da li je bilo korupcije pri ugovaranju novogodišnjih koncerata?

Neformalna grupa građana „Uzbunjivač Užice“ je podnela krivičnu prijavu užičkom Osnovnom tužilaštvu protiv Nemanje Nešića, pomoćnika gradonačelnika Užica, i Jelene Vasović, direktorke Gradskog kulturnog centra u tom gradu, zbog sumnje da su oštetili gradski budžet za najmanje 10.000 evra, prilikom ugovaranja novogodišnjih koncerata prošle i ove godine na užičkom trgu.

Valjaonica bakra u Sevojnu: Očekuje se dobit od četiri miliona evra 3

Valjaonica bakra u Sevojnu: Očekuje se dobit od četiri miliona evra

Valjaonica bakra Sevojno, koja zapošljava oko 1.200 radnika, kako je naveo njen generalni direktor Milija Božović, relativno uspešno će završiti poslovnu godinu i ostvariti neto dobit od oko četiri miliona evra, što je za četiri do pet odsto više nego 2018. godine.

Veliki avioni za dve godine 4

Veliki avioni za dve godine

Pre neki dan je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka, potpisala u Beogradu ugovor sa užičkim gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem kojim je Grad Užice ustupio taj aerodrom Republici Srbiji.

Stopića pećina najposećeniji lokalitet u Srbiji 5

Stopića pećina najposećeniji lokalitet u Srbiji

Stopića pećina, koja se nalazi u istoimenom zaseoku između sela Rožanstvo i Trnava na dvadesetak kilometara od centra Zlatibora, postala je najposećeniji lokalitet u Srbiji. 

Otvoren 31. Užički regionalni likovni salon 7

Otvoren 31. Užički regionalni likovni salon

Akademski slikar mr Dragan Dimić iz Užica je pobednik je 31. Užičkog regionalnog likovnog salona, koji se može pogledati u Gradskoj galeriji, do kraja januara naredne godine.

Užički osnovci na Svetskom prvenstvu iz robotike u Kini  12

Užički osnovci na Svetskom prvenstvu iz robotike u Kini 

Zahvaljući Fondaciji „Zajedno za mlade-prof.dr Danica Grujičić”, troje učenika užičke „Prve osnovne škole kralj Petar II“ i njhov nastavnik učestvovaće na Svetskom takmičenju iz edukativne robotike, koje će se održati 14. i 15. decembra u Šangaju. 

Užičani zatražili oslobađanje Aleksandra Obradovića 13

Užičani zatražili oslobađanje Aleksandra Obradovića

Potpisivanje peticije kojom se traži obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz valjevske vojne fabrike „Krušik“, koji je još uvek u kućnom pritvoru, organizovano je danas u Užicu.

Izložba o Gustavu Klimtu u Užicu 14

Izložba o Gustavu Klimtu u Užicu

„Gustav Klimt – rađanje moderne“, naziv je dokumentarne izložbe koja će biti otvorena u užičkom Gradskom kulturnom centru u četvrtak, 5. decembra u 19 časova.

Izložba o Sergeju Dovlatovu u Užicu  15

Izložba o Sergeju Dovlatovu u Užicu 

Izložba pod nazivom „Zona Dovlatov“, posvećena velikom ruskom piscu Sergeju Dovlatovu (Ufa,1941 – Njujork, 1990), biće otvorena večeras u 18 časova u Narodnoj biblioteci Užice.

PrvaPoslednja