Porez od prodaje dva tržna centra u Beogradu i Podgorici, vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković ne mora da plati u Srbiji, jer su matične kompanije koje su prodale tu imovinu registrovane na Kipru. Međutim, iz Delta holdinga su saopštili da će novac ipak otići u republički budžet.

– Posebno naglašavamo da je Delta Holding u poslednjih deset godina, u budžet Republike Srbije po osnovu poreza i doprinosa uplatio dve milijarde evra. U skladu sa ovakvom kompanijskom praksom, svi postojeći porezi po osnovu prodaje šoping-molova biće plaćeni u Srbiji – kažu u Delti.

Podsećanja radi, slične spekulacije punile su novine i kada je ta kompanija prodala Delezu lanac „Maksi“, ali je i tada Srbija upisala fiskalni prihod. U toj kompaniji kažu i da je „prodajom šoping-molova Delta još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vredne biznise, što predstavlja misiju naše kompanije. Sa ovom poslednjom transakcijom Deltini prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi evra“. Objašnjava se i da su „šoping-molovi Delta City u Beogradu i Podgorici, prodati južnoafričkom investicionom fondu Hiprop, koji je specijalizovan za akviziciju modernih i razrađenih šoping centara“.

– Novac od prodaje Delta će investirati u dalji razvoj poslova u real estate-u, agraru i distribuciji. U najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel InterContinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra i time pruži novi podsticaj privredi Srbije – tvrde u Delti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari