Svaka od poslednjih desetak godina u Specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji u znaku je značajnih investicija u sadržaje koji su joj doneli titulu lidera u zdravstvenom turizmu. Strategija razvoja zasniva se na kombinaciji vrhunskih medicinskih usluga, balneo terapije i spa sadržaja. U skladu sa tim je i najnovija investicija vredna 3,2 miliona evra. Počeli su radovi na rekonstrukciji vile „Romanija“ i na bušotini tople mineralne vode.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Vila „Romanija“ je spomenik kulture i radovi na njoj, uz dozvolu Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva, izvodiće se u više faza. Pored kompletne rekonstrukcije starog objekta biće nadograđen još jedan deo potpuno usklađen sa ambijentalnom celinom.

– Ovaj naš objekat imaće bruto površinu 2.580 kvadratnih metara na kojoj će biti smešteni svi savremeni sadržaji namenjeni komercijalnom gostu. Biće to hotel sa četiri plus zvezdice, imaće 74 ležaja u dvokrevetnim sobama i apartmanima, imaće otvoreni i zatvoreni bazen, spa i velnes centar, konferencijske sale i biće jedini hotel u Vrnjačkoj Banji koji će za svoje potrebe imati na raspolaganju svoj izvor tople mineralne vode. Uz sve to, oni koji budu boravili u tom hotelu imaće, 24 sata, na raspolaganju vrhunske medicinske usluge – objašnjava finansijska direktorka Jasmina Vešković i dodaje da će izgradnja ovog objekta omogućiti otvaranje novih 20 radnih mesta.

Vešković naglašava da su za realizaciju ovog projekta dobili saglasnost Ministarstva zdravlja i da su 3,2 miliona evra kreditna sredstva iz Fonda za razvoj.

– Projekat je ambiciozan, jer želimo da zadržimo liderstvo u zdravstvenom turizmu, da našim gostima i pacijentima ponudimo povoljne cene i kvalitetne usluge, sve ono što zahteva savremeni zdravstveni turizam – kaže Vešković.

Planirano je da vila „Romanija“ u funkciji bude od jeseni sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari