Trener FK Novi Pazar pred duel sa Zvezdom: Nećemo se predati, očekujem ozbiljna iskušenja za našu poslednju liniju 1Foto: N. Kočović

Trener fudbalera Novog Pazara Aleksandar Stanković izjavio je danas da će predstojeći duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu biti prilika da se njegov tim “izmeri” sa jako kvalitetnim protivnikom koji će, gotovo sigurno, odbraniti titulu šampiona Srbije.

On je rekao da se ne slaže sa konstatacijom da su utakmice sa petostrukim uzastopnim prvakom najlakše i da će na stadionu “Rajko Mitić” probati da prikažu ono što su radili na treninzima.

“Nadam se da ćemo biti konkurentni, videćemo da li pet ili 55 minuta. Bitno je da ne menjamo neku našu rutinu, da se ne uplašimo. Moramo da imamo dozu drskosti i veliku želju, svako želi da se protiv šampiona pokaže u najboljem izdanju, ali potrebni su mirna glava, fokus i koncentracija. Verujem da će biti padova i kod crveno-belih, da ćemo barem jednom do dva puta imati priliku da ih ugrozimo”, rekao je Stanković.

Novi Pazar je peti na tabeli sa 44 boda, dok je Crvena zvezda ubedljivo prva sa 69, 18 više od drugoplasiranog Partizana. U poslednja dva meča u Beogradu, crveno-beli su 13 puta zatresli mrežu Novog Pazara.

“Nisam neko ko se plaši. Ne želim da mislim o takvom scenariju, iako znam šta je bilo u tim mečevima. Lako je spustiti glavu i predati se unapred. Nemam to u sebi, nisam takav tip. Ne bojim se i ne razmišljam šta će biti kasnije. Probaćemo da se nametnemo, videćemo u kojoj meri. Želimo da naš grad i klub prezentujemo u najboljem svetlu”, poručio je on.

Šef struke Novog Pazara neće moći da računa na Nenada Gavrića i Bojice Nikčevića, dok su nastupi Miloša Filipovića i Filipa Kljajića pod velikim znakom pitanja.

Štoper Numan Kurdić kazao je da je Novi Pazar sada znatno bolja ekipa nego pre tri godine kada je, sa njim u sastavu, poražena u Beogradu sa 3:0.

“Idemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, nećemo se predati. Naravno, očekujem ozbiljna iskušenja za našu poslednju liniju protiv najboljih igrača u ligi. Jako su kvalitetni u ofanzivi. Ko god bude činio našu odbranu, imaće dosta posla. Moraćemo da budemo na najvećem mogućem nivou”, ocenio je Kurdić.

Utakmica 26. kola Super lige Srbije Crvena zvezda – Novi Pazar igra se na stadionu “Rajko Mitić” u nedelju, od 16 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari