Hemofarmu nacionalno priznanje od Ministarstva rada 1

Ispunjavanje najviših standarda bezbednosti i zdravlja na radu u kompaniji koja ima 2.600 zaposlenih i posluje na 38 tržišta, nije stvar zakonskih propisa, već strateškog opredeljenja, jer su nam zaposleni najvažniji resurs – rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger povodom nacionalnog priznanja „28. april“ za predanost vrednostima bezbednosti i zdravlja na radu i širenju kulture prevencije koje je Hemofarm dobio drugu godinu zaredom.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljuje zaslužena priznanja pojedincima i organizacijama povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu. Statistika govori da je u 2014. godini broj povreda u Hemofarmu smanjen za 4,3 odsto, a nije zabeleženo nijedno profesionalno oboljenje.

– Težina povreda na nivou „blagog uganuća članka“ i jednocifren broj povređenih je uspeh kolektiva na čijem sam čelu. Svake godine u edukaciju zaposlenih o ovoj tematici ulažemo preko 300.000, a svaki cent se višestruko isplati – zaključuje Seeliger. Najviši nivo bezbednosti u Hemofarmu potvrđen je i uvođenjem standarda OHSAS 18001.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari