Mihajlović: Što više posla za domaće putare 1

Zbog izgradnje auto-puteva i postavljanja novih naplatnih rampi, uskoro će biti zaposleno još oko 300 radnika širom Srbije, najavljeno je juče prilikom obilaska gradilišta nove naplatne stanice kod Vrčina. Ona će, kako se očekuje, biti završena do 15. oktobra, imaće 23 trake, osam više nego Bubanj potok sa koga se premešta, čime će biti omogućen brži protok vozila na tom delu Koridora 10.

– Dolazi letnja sezona i sigurno je da ćemo se potruditi sa Putevima Srbije da nema zastoja na putu, bez obzira što imamo uvećan broj vozila koji prolaze Koridorom 10. Završavamo uskoro Koridor 10, a u 2015. smo imali skoro 2,5 miliona vozila više u odnosu na 2014. godinu – rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je nakon Vrčina, obišla i radove na rehabilitaciji deonice puta Lazarevac – Aranđelovac duge 18,7 kilometara.

Prema rečima ministarke, Vlada se zadužila oko 400 miliona evra kako bi rehabilitovala 200 kilometara lokalnih i regionalnih puteva, u šta se nije ulagalo čitavu deceniju. U tom poslu su angažovane domaće firme, a Vlada će stati iza njih i dati im podršku, ali će i stalno kontrolisati koliko izvođači poštuju rokove. „Nema deonice koju neću obići u građevinskoj sezoni jer ne sme da se kasni“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će u narednih 10 dana kontrolisati radove na svim deonicama koje se rehabilituju u Srbiji, podsećajući, pri tom, na raniju izjavu da će firmama koje ne poštuju ugovorne obaveze posao biti oduzet.

Posao za žene iz sigurnih kuća

Podsećajući na zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, Zorana Mihajlović je navela i da Komisija vlade odobrava nove radnike kada je reč o širenju poslova. Dodala je da će Ministarstvo građevinarstva dati pozitivno mišljenje za nova radna mesta koja se otvaraju postavljanjem naplatnih stanica na izgrađenim deonicama auto-puta. Ona je naglasila da će se tu zapošljavati žene izu sigurnih kuća, ali pre svega lokalno stanovništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari