Agencija za kontrolu leta i Direktorat civilnog vazduhoplovstva rade po evropskim standardima i u tim institucijama nema malverzacija. Postoji kompletna kontrola tih institucija, koja je dnevna, odnosno nedeljna, a reč je o kontroli poslovanja i visini plata, iako nisu budžetske institucije. Jednom rečju zadovoljan sam stanjem u vazdušnom saobraćaju Srbije“, rekao je juče u Skupštini Srbije ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić, odgovarajući na kritike poslanika SRS tokom rasprave o ratifikaciji više međunarodnih i međudržavnih sporazuma, među kojima je i sporazuma o vazdušnom saobraćaju Srbije s Kuvajtom i Jermenijom.


Radikali su tvrdili da ne postoji kontrola rada i isplate zarada u Agenciji za kontrolu letenja i Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, a da su, prema pisanju medija, plate zaposlenih izuzetno visoke i da dostižu nekoliko hiljada evra.

Mrkonjić nije želeo da govori o pregovorima sa potencijalnim strateškim partnerom za formiranje zajedničke avio kompanije, ukazujući da je tender u toku. „Nije fer da pričamo o nekoj drugoj varijanti dok se ne završi tender, do 31. decembra, kada treba da vidimo da li imamo strateškog partnera“, rekao je Mrkonjić , odgovarajući na pitanje radikala da li će hapšenje ruskog biznismena Vladimira Antonova uticati na ishod pregovora o formiranju nove avio kompanije.

Problemi u Jatu i Jat tehnici, prema rečima ministra infrastrukture i energetike počeli su da se rešavaju. „Nema razloga da ne budem zadovoljan stanjem u vazdušnom saobraćaju“, rekao je ministar Mrkonjić. Poslanici su juče završili raspravu o predloženim sporazumima, u kojoj su se javljali samo poslanici SRS, koji su kritikovali posebno onaj o saradnji u oblasti odbrane između Srbije i Francuske i Srbije i Crne Gore. Radikali su rekli da su protiv ratifikacije sporazuma Srbije i Francuske u saradnji u oblasti odbrane, jer smatraju da je ta država jedan od „generatora napetosti“ na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari