Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović najavio je juče da će sa Asocijacijom slobodnih i nezavisnih sindikata razgovarati o mogućoj zajedničkoj borbi protiv predloženih izmena Zakona o radu.


„Danas je došao dopis iz ASNS, imaćemo sastanak i razgovarati na tu temu, u ovom momentu ne postoji razlika u stavovima između sindikata kad je u pitanju ovaj zakon i videćemo da li ćemo aktivnosti voditi zajednički ili ćemo raditi u dve grupacije“, rekao je Orbović.

ASNS je juče pozvao ostale sindikate na dogovor o zajedničkom delovanju u pogledu izmena Zakona o radu, ocenjujući da su predložene izmene potpuno neprihvatljive. ASNS je predložio održavanje zajedničkog sastanka predsednika svih sindikalnih centrala na kome bi „stavili tačku na dosadašnje nesporazume, dogovorili se o toleranciji i uzajamnom nenapadanju“ i zauzeli zajednički stav o borbi za povlačenje iz procedure predloga više zakona koji su štetni po radnike.

Kako je istakao Orbović, među sindikatima nema nejedinstva po pitanju štetnosti izmena Zakona o radu koje je predložilo Ministarstvo rada.

„Stavovi svih sindikata su identični da je zakon neprihvatljiv i da ne bi smeo da vidi svetlost dana“, rekao je predsednik SSSS.

Centrale reprezentativnih sindikata su najavile da će, ako zahtevi ne budu ispunjeni, tražiti smenu resornih ministara i premijera i organizovati masovne proteste radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari