Bez razvijenog i bogatog sela, bez sela u kome će mladi ljudi da odrastaju, da rade i privređuju – nema budućnosti, ne samo u Vojvodini, nego u i celoj zemlji – rekao je juče predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić obraćajući se mladim bračnim parovima koji su dobili sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Naime, Pokrajinska vlada je, između ostalog, kreirala program namenjen revitalizaciji vojvođanskih sela, a jedna od mera su i sredstva koja se dodeljuju mladim bračnim parovima za kupovinu kuća sa okućnicom, kako bi trajno rešili svoj stambeni problem ali i podmladili sela.

U maju 2015, nakon prvog konkursa u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, svoj dom na selu stekle su 42 porodice, a vrtići i seoske škole u Vojvodini postale su bogatije za skoro stotinu dece. U drugom konkursnom krugu za kupovinu kuća na selu 74 mlada bračna i vanbračna para iz Vojvodine dobila su krov nad glavom, a za tu namenu iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 68 miliona dinara.

– U našem društvu vlada ubeđenje kako je život u gradu ideal, a da je život u selu manje kvalitetan. Svako ko je odrastao u selu zna da ne postoji bezbrižnije, bezbednije i zdravije odrastanje – rekao je Pajtić i dodao da su godinama unazad, u više stotina vojvođanskih sela, izgrađene kanalizacione, vodovodne i putne mreže, što je omogućilo da je danas život na selu mnogo bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari