S obzirom da članovi Udruženja akcionara „Jugoremedija 3“ nisu imali overene potpise u opštini koji su potrebni da bi se uzelo učešće na Skupštini akcionara, mi smo sednicu koja je počela 29. juna odložili za nedelju 15. jula. To je poslednjih zakonski rok u kome mora da se održi skupština akcionara. Sednica će sasvim sigurno biti održana bez obzira da li će članovi Udruženja akcionara „Jugoremedija 3“ pribaviti potrebnu dokumentaciju ili ne, jer smo obezbedili minimum overenih potpisa, te ćemo Skupštinu sprovesti i ako oni overene potpise ne donesu – kaže za Danas Zdravko Deurić, vršilac dužnosti direktora Jugoremedije.


Prema njegovim rečima, na Skupštini akcionara će se diskutovati o akutnim problemima sa kojima se suočava fabrika, odnosno razmatraće se šta treba preduzeti kako bi Jugoremedija izašla iz krize.

– Na Skupštini će biti izabrano novo rukovodstvo fabrike. Takođe, obavestićemo prisutne o tome da se pojavio kupac za Jugoremediju. Reč je o američkom biznismenu srpskog porekla Dušanu Davidu Mladenu, vlasniku firme Blu rouz trast. Prema informacijama kojima raspolažem on trenutno pregovara sa sindikatima i akcionarima u vezi kupovine akcija. U slučaju da do te transakcije i dođe to bi umnogome uticalo na izlazak Jugoremedije na „zelenu granu“ odnosno da se oslobodi problema u kojima se sada nalazi – objašnjava Deurić.

Sa druge strane, Stevan Vukov, predstavnik Udruženja akcionara „Jugoremedija 3 „ ističe za Danas da će njegovi članovi na Skupštini akcionara insistirati na nezakonitosti odluke o overi potpisa delegata.

– Naši advokati ističu da je to apsolutno izlišno i da to nikako ne može da bude razlog da nam se uskrati mogućnost da prisustvujemo sednici. Naš osnovni zahtev će biti smena aktuelnog rukovodstva fabrike. Razlozi za takav stav su vezani za negativne poslovne rezultate Jugoremedije u prethodnom periodu. Ljudi su uglavnom na prinudnim odmorima, plata nema, ne uplaćuju se doprinosi, vrednost akcija je obezvređena, proizvodnja je na minimumu a gubici su veliki. Borba za radnička prava, odnosno protiv liberalnog kapitalizma i tajkunskih uticaja su samo maska iza koje se krije aktuelno rukovodstvo. Ta priča ne „pije vodu“, mi ne želimo da je prihvatimo jer činjenice pokazuju da je problem u lošem rukovođenju fabrikom – zaključuje Vukov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari