Srbija je u prvoj polovini ove godine ostvarila veći devizni priliv od turizma za 288 miliona evra, nego u istom periodu prošle godine, što je za tri odsto više nego u periodu januar – jun 2011, rekla je Sandra Vlatković iz Turističke organizacije Srbije. Ukoliko se taj trend nastavi, prema njenim rečima, može se očekivati da do kraja godine bude premašen prošlogodišnji devizni priliv u Srbiji od 710 miliona evra.


„U prvoj polovini ove godine bilo je čak 10 odsto više stranih turista u našoj zemlji nego prošle godine. Srbija, inače, iz godine u godinu beleži trend rasta stranih turista“, istakla je Vlatkovićeva.

Što se tiče srpskih turista, oni su se i ovog leta u najvećem broju opredelili za Grčku i Tursku kao destinacije za odmor i prema oceni turističkih agencija, ima ih više nego prošle godine. U agencijama kažu da je ove letnje sezone primetan porast broja turista za 11 odsto i da je tome posebno doprinela mogućnost da se avionske karte i individualni aranžmani mogu kupiti na rate bez kamate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari