Komentari: 18
Ostavite komentar
Ocena: 4.56
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..
Radulović nije hteo da potpiše garancije za Etihad?
14/10/2013 18:42 | Beograd | Foto: Zoran Mrđa / FoNet

Ministar privrede sumnjičav prema timu koji ugovora saradnju sa UAE

Radulović nije hteo da potpiše garancije za Etihad?

Autor: B. Cvejić

Beograd - Ministar privrede Saša Radulović nije želeo da potpiše garancije za dolazak kompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer je smatrao da pojedini ljudi iz tima koji je zajedno sa Aleksandrom Vučićem ugovarao ovaj posao, nisu celokupnu proceduru sproveli po zakonu, saznaje Danas iz izvora u vrhu Vlade Srbije.

 Zbog toga je, prema nezvaničnim informacijama, ugovor sa ovom kompanijom iz UAE bio pod znakom pitanja, nakon čega je prvi potpredsednik Vlade, navodno, reagovao tražeći od Radulovića da kovertira ostavku ukoliko je to tačno. U Ministarstvu privrede nisu želeli da komentarišu ove informacije.

Naš list je nedavno pisao da je ministar privrede već kovertirao svoju ostavku navodno zbog toga što nije bio zadovoljan ekonomskim merama koje je predložila Vlada Srbije i da zato nije bio prisutan na toj sednici Vlade. Prema tim informacijama, on je trebalo da ostavku aktivira za mesec dana, nakon što budu usvojene izmene četiri ključna zakona. U Ministarstvu privrede tada su, međutim, demantovali da je Radulović kovertitrao ostavku, a da se povodom mera nije oglašavao u javnosti zato što sa službama intenzivno radi na paketu iz svoje nadležnosti.

Reagujući na ove informacije, Aleksandar Vučić rekao je pre nekoliko dana da nije upoznat s tim da ministar privrede Saša Radulović želi da napusti Vladu. „Ko hoće da bude u Vladi i ko hoće da radi u Vladi - super. Ko neće da radi u Vladi, može da kaže da ne želi da radi. Nemam nikakvu vrstu problema s tim da li neko nešto želi ili ne želi. Svako ima pravo da bira svoju budućnost. Šta da radite, to je posao s kojim se suočavamo. Mislim da se tome unapred raduju neki koji misle da znaju nešto“, naveo je tada Vučić.

„Ja sam spreman za to, ako se to u krajnjoj liniji i dogodi, šta bi se to strašno desilo? Za razliku od mnogih, ja se nikom nisam nudio, a pošto ništa nisam ukrao i uzeo, pa čak ni te dnevnice nisam uzeo, koje pojedini uzimaju, šetam slobodno i mirno, nasmejano i lagodno i lagano odgovaram na sve“, dodao je prvi potpredsednik Vlade.

Prikaži svePrikaži sveOstavite komentarOstavite komentar

Komentari (18)

BU BUBU BU | 14/10/2013 21:20

Broj preporuka: 203 Preporuči Predloži za brisanje

Bravo Sasa Radulovicu

InsajderInsajder | 14/10/2013 22:16

Broj preporuka: 198 Preporuči Predloži za brisanje

Ovo je prvi glas razuma u naprednjackoj Srbiji histericnoj od hvalospeva o prevari zvanoj Etihad...

UgovorUgovor | 14/10/2013 22:35

Broj preporuka: 187 Preporuči Predloži za brisanje

Gde je ugovor sa Etihadom? Ako ga ministar privrede nije video, ne treba ni garancije da potpise. A ako je video ugovor, ima razlog vise da ne potpise (efektivna kontrola, nelojalna konkurencija, krediti, avioni...)

BetulaBetula | 14/10/2013 22:56

Broj preporuka: 152 Preporuči Predloži za brisanje

Sve je pod kontrolom! PPV ce ukloniti svakog ko se suprostavi njegovoj volji. Bre!

Dusan SpasicDusan Spasic | 14/10/2013 21:30

Broj preporuka: 110 Preporuči Predloži za brisanje

Deja vu! Cim pokaze zube, a sigurno postoje razlozi za to, odmah se zeli da ode jer mnogo su zgodniji oportunisti koji na sve slepo stavljaju svoj potpis. Pa nece se valjda ministar Radulovic da polemise! Bolje da se vicepremijer Vucic uzdrzi dok ne sazna sta nije znao u fazi priprema ugovora sa Etihadom odnosno sta mu nije savetovano jer savetnici nisu znali ili su mozda namerno skrivali, jer vicepremijer ne moze i ne treba sve da zna ali ne treba ni na prvu loptu odmah da kaze bas sve sta misli! Jer, mozda se vara!