Turistička organizacija Srbije predstavlja i ove godine našu zemlju na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu. Pod okriljem godišnje kampanje TOS „Dunav, reke i jezera – vodeno blago Srbije“ posetioci sajma, koji je počeo juče i traje do 13. marta, moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno-istorijskim nasleđem.

Na štandu TOS-a danas će biti predstavljena godišnja tema kampanje i novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu. Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2015. zabeleženo 60.886 dolazaka nemačkih turista, što je dva odsto više u odnosu na 2014. Oni su ostvarili 122.590 noćenja, za sedam odsto više nego godinu dana ranije. Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 18.810 nemačkih turista koji su na brodovima Dunavom posetili našu zemlju prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari