U Šapcu održana radionica o ženskom preduzetništvu 1

U Šapcu je juče održana četvrta u nizu edukativnih radionica „Podrška ženskom preduzetništvu“, koje organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, Fondom za razvoj, Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku kompanije DHL.

Veoma posećenu radionicu otvorio je Aleksandar Gračanac iz Centra za mala i srednja privredna društva PKS-a, predstavivši ulogu PKS-a u podsticanju razvoja ženskog preduzetništva kao i usluge i servise koje PKS pruža preduzetnicama, a posebno tokom Gorine preduzetništva.
On je izrazio očekivanje da ne samo ova 2016, koja je proglašena Godinom preduzetništva, već i sve ostale godine koje slede, će se odlikovati naporima za razvoj preduzetništva, između ostalog i ženskog.
O uslugama Centra za usluge i posredovanje PKS-a, namenjenim preduzetnicama, govorila je Božana Jakešić. Raspoložive programe različitih finansijskih podrški koje sprovodi Fond za razvoj u saradnji sa Ministarstvom privrede, a za koje mogu konkurisati preduzetnice, predstavila je Sandra Lukić iz Fonda za razvoj. Ona je naglasila aktuelne kreditne linije za investicione kredite, kredite za trajna obrtna sredstva, održavanje tekuće likvidnosti i kratkoročne kredite. Posebno se osvrnula na „Program podsticanja za razvoj preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslu“, koji je do sada privukao najviše interesovanja.
Nataša Glavendekić je predstavila start-ap program za započinjanje posla, kao i Program za povećanje konkurentnosti postojećih preduzeća. Ona je istakla da je u okviru te finansijske podrške posebno dizajniran program koji je namenjen udruženjima koja se bave podrškom ženskom preduzetništvu. Prema njenim rečima ukupna bespovratna sredstva koja su na raspolaganju preduzetnicama su oko milion evra.
U okviru radionice, predstavljeni su i primeri dobre prakse, odnosno uspešne poslovne priče članica Udruženja poslovnih žena Srbije. Naredna radionica biće održana 31. maja u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari