Šabac

Duh slobodnog grada

Čivijaški karneval bilo je finale trodnevne manifestacije koja je na ulice grada izvela na hiljade građana.

Uvrede bez pokrića

Šabački naprednjaci već duže vreme vređaju i prete novinarima profesionalnih medija u ovom gradu. Najnoviji primer bio je istup Aleksandra Pajića, poverenika Srpske napredne stranke u Šapcu, na novinare RTV Šabac.

„Pisma Hilde Dajč“ nakon predstave „Ana Frank“

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam otvorila je izložbu u Narodnom muzeju u Šapcu „Pisma Hilde Dajč“ Aleksandra Zografa, organizovanu u okviru Evropskih dana jevrejske kulture koji se održavaju u Šapcu.

Ispunjeni svi uslovi za zaštitu Cera

Na osnovu Studije zaštite predela izuzetnih odlika, koji je izradio Zavod za zaštitu prirode Srbije, ispunjeni su uslovi da se planina Cer zaštiti kao prirodno područje prve kategorije.

Sudija apelacionog suda predsednik Čivijaške republike

„S obzirom na to da na konkurs za Čivijadu svake godine stigne preko 1.000 aforizama, oko 500 satiričnih priča i više od 100 karikatura, onda se slobodno može reći da naš konkurs privlači pažnju najviđenijih autora kako iz Srbije, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije. I u tome smo, bez obzira šta sve mislili oni koji ne misle na budućnost humora i satire u Srbiji – lideri u regionu!“, ponosan je, ne bez razloga, direktor Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović.

Deseti Cerski marš

U spomen na cerske junake, sa Gradskog trga u Šapcu u nedelju je krenuo Deseti Cerski marš do Tekeriša.

Vesnici slobode Srbije

Ceremonijom polaganja venaca na spomenik mišarskim junacima, u prisustvu predstavnika Ministarstava za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i odbrane i Vojske Srbije, Grada Šapca, nevladinih organizacija i građana obeležena je 213. godišnjica Boja na Mišaru.

Sloboda se osvaja kulturom

Pete, završne, večeri Zone Novog Optimizma tema je bila Šabac – Grad brige za kulturu.

Živimo kulturu i stvaramo istoriju

Nostalgična sam, imam utisak zatvaranja kruga. Kada sam počinjala da radim u Šapcu dogodila se i prva Zona Novog Optimizma.

Dušan Čavić: Vlast je obesnija nego ona devedesetih

Devedesetih je vlast bila očajna i grozna, ali nisu vladali ovom metodologijom. Čini mi se da je ova vlast obesnija i bezobzirnija prema ljudima od one iz devedesetih – primetio je za Danas Dušan Čavić, novinar i jedan od autora emisija Ciklotron i Marka Žvaka.

Siromaštvo je omogućilo ovakav sistem

Podvig Marije Lukić nije uporediv ni sa jednim drugim slučajem nasilja nad ženama koji je dospeo  u javnost, u tom smislu, ona je zaista najveća heroina, rekla je Jovana Gligorijević, novinarka Nedeljika Vreme i Grupa Novinarke protiv nasilja nad ženama večeras na  tribini „Radim, dakle (ne) postojim – rad i aktivizam u Srbiji danas“ na Trgu šabačkih žrtava, u Šapcu.

Petrović: Narod želi krv, seks i nasilje u medijima, ne objektivnost

Tiraži i gledanost „Pinka“, „Hepija“, kao i „Informera“, „Srpskog telegrafa“ ukazuju da ovaj narod želi da vidi krv, seks, nasilje, a ne one koji objektivno informišu, rekao je Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik „Danasa“, na tribini u okviru Zone Novog Optimizma u Šapcu.

PrvaPoslednja