Šabac

Portiri im važniji od sugrađana

Služba katastra u savremenim državama osnov je vlasničkih odnosa i kao takva trebalo bi da je uvek u službi građana.

Uskoro počinje obuka za pisanje projekata

U okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovode Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Grad Šabac, pozivaju organizacije civilnog društva za učešće u treningu – obuci za pisanje projekata.

Umesto rekonstrukcije, dogradnja robne kuće

U strogom centru grada počela je rekonstrukcija Stare robne kuće. Međutim, kompanija „Leon“ iz Slepčevića, kao vlasnik, tom rekonstrukcijom dobiće 200 novih kvadrata poslovnog prostora, što spade u domen dogradnje.

Zelenović: Odbrana prava opština i gradova

Nakon osnivanja Asocijacije slobodnih odbornika, kojoj je u subotu pristupilo 687 odbornika iz Srbije, među kojima su potpisnici i odbornici iz Šapca, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pozdravio je osnivanje Asocijacije.

Šabac godišnje uskraćen za četiri miliona evra

Poznato je da Aleksandar Vučić na sve načine izbegava Šabac kao jedini slobodni grad, ali zbog tih animoziteta nastale su i velike štete. Tek na mitingu „Budućnost Srbije“ u Šapcu javno je obećao da će se graditi auto-put Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica.

Od starih zanata do vašara i karnevala

I na 41. Međunarodnom sajmu turizma Šabac će se predstaviti brojnim ponudama. Svakog od četiri dana Sajma prezentovaće se različiti turistički sadržaji.

Razvoj bez alternative

Grad privrednih potencijala, tradicije u industrijskoj proizvodnji i mogućnosti za razvoj, Šabac se budućim investitorima predstavlja kao pouzdan partner koji nudi značajne komplekse komunalno opremljenog zemljišta, efikasan i brz postupak dobijanja dozvola za gradnju, kao i druge pogodnosti.

Dom dobrih vibracija

Za rekonstrukciju bivšeg Doma JNA u Šapcu iz budžeta je opredeljeno 50 miliona dinara. S obzirom da je objekat pod zaštitom države biće mu vraćen raniji izgled, a u njegovim sastavu je i nekadašnja bioskopska sala od 500 mesta.

Demonstracije u Mišaru zbog fabrike opasnog otpada

Predstavnici Mesne zajednice Mišar najavili su za nedelju, u pet do 12 časova, protestni skup na magistralnom putu Šabac – Obrenovac – Beograd zbog fabrike ulja i maziva koja se nalazi u gusto naseljenom delu sela.

PrvaPoslednja