Šabac

Asfaltiranje završeno za jedan dan

Radovi na Vinaverovom trgu teku po planu, u subotu je asfaltirana Karađorđeva ulica, ulazak u Miloša Pocerca i spajanje sa Pop Lukinom, tako da je već u nedelju omogućen saobraćaj u tri trake.

Glasovi za otvoreni bazen

Do kraja ove nedelje završava se predlaganje projekata u gradskim mesnim zajednicama koji se finansiraju iz poreza na imovinu. Početkom decembra biće organizovan referendum gde će se izabrati projekti za realizaciju.

Šansa za investitore iz prijateljske Švedske

Gost Šapca bio je ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin, sa saradnicima, a prijem za uvaženog gosta u Gradskoj kući priredio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Podrška meštanima Štitara

Na 36. sednici Skupštine grada Šapca osnovna tačka dnevnog reda bilo je razmatranje i usvajanje predloga zaključka o podršci inicijative građana Mesne zajednice Štitar da se izmesti postojeća trasa brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

Nušićeva po meri građana

Nušićeva ulica dobija potpuno novi izgled, funkcionalniji kako za stanare tako i za korisnike ustanova koje se u njoj nalaze.

Tematska izložba uz kustosko rukovođenje

U galeriji Narodnog muzeja u Šapcu otvoren je 63. Oktobarski salon, najstarija likovna manifestacija na ovim prostorima, jer je šabački Salon stariji i od beogradskog.

Srbija obara sve negativne rekorde

U Beogradu je u subotu vazduh bio najzagađeniji u svetu, podaci su aplikacije za merenje kvaliteta vazduha AirVisual. Srpska prestonica je po zagađenosti pretekla Peking, Delhi, DŽakartu i Laho.

Traže kontrolu i merne stanice

Na Gradskom trgu danas u pet do 12 zakazan je protestni skup i šetnja do industrijske zone gde se nalazi fabrika mineralnih đubriva. Organizovano je i potpisivanje peticije pod sloganom „Za Šabac bez smoga“.

Ponoš: Nema uslova za bilo šta osim bojkota

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da ne postoje uslovi za bilo šta osim za bojkota onoga što režim naziva izborima na proleće, jer „to nisu izbori“.

Protestuju zaposleni u državnim ustanovama u radno vreme

Pozvao sam sve one građane iz okoline Šapca koji su protestovali na tom stotom protestu, koji su dovezeni iz Bogatića, Vladimiraca, Koceljeve, Sremske Mitrovice i Loznice, da dođu u Šabac i da vide kako se taj grad lepo razvija.

Šabačka slobodna zona po treći put među najuspešnijima u svetu

Šabačka Slobodna zona, na listi najuspešnijih slobodnih zona u svetu u 2019. godini, po izboru prestižnog časopisa „Financial times“, našla se ponovo među najboljima, po treći put. Jedna je od dve iz Srbije koje su dobile nagradu po izboru urednika ovog magazina.

Čitalište u dva veka

Skromno i prigodno Biblioteka šabačka obeležila je nedavno, 172 godine postojanja i rada.

PrvaPoslednja