Šabac

S većim budžetom za kulturu pobeđuje se rijaliti pošast

U okviru manifestacije „Vinaverovi dani“ održan je okrugli sto o Sabranim delima Radomira Konstantinovića. Tim povodom Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, istakao je da su „otvoreni um i potreba da se čuju i osete različitosti teme naše nasušne i da je zbog toga toliko bitno da čitamo Konstantinovića“.

Hortikultura zajednički posao

Završna konferencija projekta ROSIS4H – „Ponovno otkrivanje mogućnosti za razvoj hortikulture kroz održivi uticaj u prekograničnom području“ održana je u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu.

Dostojanstvo lekarskog poziva

U čast doktora Laze K. Lazarevića, jednog od najznamenitijih Šapčana, otvorena je stručna manifestacija „Lazini dani“, 43. po redu. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

„Metaloplastika“ ostaje bez terena za treninge

Vlasnik Sportske hale „Zorka“, AIK banka, obavestila je predstavnike Grada Šapca i sportsku javnost da nije produžen ugovor za zakup hale i da sportski klubovi i kolektivi moraju da napuste halu do 31. maja.

Razvoj čitavog šabačkog kraja

U Visokoj poljoprivrednoj školi održano je savetovanje o novim tehnologijama u poljoprivredi i obuka za korišćenje AgroSens platforme, koje je realizovao BioSens institut iz Novog Sada, a uz podršku Gradske uprave grada Šapca.

Spremni sektori odbrane

U Šapcu je danas održana sednica Štaba za vanredne situacije kojoj su prisustvovali svi predstavnici nadležnih institucija: vodoprivrednih i komunalnih preduzeća, Doma zdravlja, policije i komunalne policije, Gradske uprave…

Otvorena govornica za građane u Šapcu

Za razliku od ranijih protestnih okupljanja u Šapcu, pred Starom robnom kućom ovoga puta za sve prisutne bio je omogućen slobodan porstup mikrofonu i govornici.

Zvižduci naprednjaka Odi Radosti u Šapcu

Gradski odbor Nove stranke u Šapcu danas je najstrože osudio okupljanje pristalica Srpske napredne stranke koji su, kako navodi, na Dan pobede i Dan Evrope ispred zgrade Gradske opštine zviždale „Odi radosti“ i uputili niz pogrdnih povika na račun Evropske unije (EU).

Šabac obeležio Dan pobede

Polaganjem venaca i odavanjem počasti žrtvama fašizma i palim borcima na Spomen kompleksu kod Donjošorskog groblja, u Šapcu je obeležen 9. maj – Dan pobede.

Jedini srpski grad u mreži „Evropa nostra“.

Bogatim programom ustanova kulture, u Šapcu će danas svečano biti obeležen Dan Evrope i Dan pobede. Novina u odnosu na prethodne godine je članstvo Šapca u organizaciji posvećenoj očuvanju kulturnog nasleđa „Evropa nostra“.

„Zorka“ je bila ponos radnika

Ove kao ni prethodnih godina u Šapcu se ne obelažava Prvi maj, Međunarodni praznik rada. Niti je bilo radničkih uranaka niti je bilo svečane atmosfere.

PrvaPoslednja