Šabac

Radovi i život u gradu ne smeju da stanu 1

Radovi i život u gradu ne smeju da stanu

Zbog mera zaštite od epidemije korona virusa stale su gotovo sve aktivnosti, ali u Šapcu se nastavljaju infrastrukturni radovi prema utvrđenom planu.

Zelenović: Za sada smo se dobro organizovali 5

Zelenović: Za sada smo se dobro organizovali

Svi građani imaju na raspolaganju dezinfekciona sredstva na četrnaest lokacija u gradu i 50 na selima. Svakog dana dopunjavamo te sisteme, a onda građani uzimaju i održavaju svoje metalne i plastične površine prema uputstvu.

Nejasan uzrok smrti u šabačkoj bolnici 7

Nejasan uzrok smrti u šabačkoj bolnici

Sin preminulog u Opštoj bolnici Šabac, za kojeg je u petak, na konferenciji za medije Zavoda za javno zdravlje, potvrđeno da je bio pozitivan na novi virus COVID-19, javno je u „Podrinskim“ demantovao neke od navoda ove ustanove.

Svi građani Šapca dobijaju zaštitne maske 9

Svi građani Šapca dobijaju zaštitne maske

Odlukom Štaba za vanredne situacije grada, svim stanovnicima Šapca biće podeljene zaštitne maske. Samo u toku subote raspoređeno je 5.000 komada, koje je 30 volontera delilo po mesnim zajednicama, u svako domaćinstvo.

U Šapcu i Loznici obuka za testiranje na korona virus 10

U Šapcu i Loznici obuka za testiranje na korona virus

U Šapcu i Loznici počela je obuka zdravstvenih radnika za uzimanje uzoraka koji će poslužiti za dalje testiranje na korona virus. Za testiranje na Covid – 19 virus potrebna je specijalizovana i kompletna oprema, kao i za to posebno obučeno osoblje.

Virus nije uzrok smrti preminulog Šapčanina 11

Virus nije uzrok smrti preminulog Šapčanina

Povodom smrtnog slučaja koji se pre tri dana dogodio u Šapcu, a koji je doveden u vezu sa korona virusom,  oglasila se epidemiolog Zavoda za javno zdravlje prim, dr Dragana Radojičić. Prema njenim rečima, rezultati su pokazali da je preminuli bio zaražen…

Prva žrtva korona virusa u Šapcu, ukupno osma u Srbiji 13

Prva žrtva korona virusa u Šapcu, ukupno osma u Srbiji

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Šapcu je preminula prva žrtva korona virusa. Na konferenciji za medije, v. d. direktora Zavoda za javno zdravlje Branko Vujković rekao je da je reč o pacijentu starom 62 godine koji je pre dva dana preminuo u Opštoj bolnici Šabac.

Hala "Zorka" za prihvat obolelih 14

Hala „Zorka“ za prihvat obolelih

Na sastanku zdravstvenog tima Štaba za vanredne situacije grada Šapca predložene su tri lokacije za potencijalni smeštaj lakše obolelih osoba od koronavirusa – Hala „Zorka“, sportska hale Gimnazije i Ekonomska škola.

PrvaPoslednja