Šabac

Ugašen Startit centar u Šapcu 1

Ugašen Startit centar u Šapcu

Nakon više od meec dana nove, naprednjačke vlasti u Šapcu već se prepoznaje njen razorni učinak. Brutalno je ugašen Startit centar, jedan od najuspešnijih u Srbiji.

Dobre firme lako do kupaca, drugima ključ 4

Dobre firme lako do kupaca, drugima ključ

Kao jedan od najrazvijenijih industrijskih centara u Srbiji, sa mnoštvom fabrika različite proizvodnje, Šabac je pravi ogledni primer kako je privatizacija delovala, deo firmi je opstao, neke su i napredovale, a dobar deo nekadašnje industrije je propao devedesetih i u prvoj deceniji ovog milenijuma.

Dolazak nove opozicione snage 5

Dolazak nove opozicione snage

Nakon što je i u Šapcu konstituisana vlast SNS Nebojša Zelenović, dugogodišnji gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju, koji je mesecima upozoravao javnost da su izbori u ovom gradu neregularni, objavio je da će se svim raspoloživim sredstvima nastaviti borbu da dokaže ovu tvrdnju.

Dan Mihaila Đurića u Šapcu 6

Dan Mihaila Đurića u Šapcu

Biblioteka šabačka u sredu obeležiće  peti po redu Dan Mihaila Đurića. Usled pandemije ovaj značajan dan biće obeležen na drugačiji način, bez kontakta i žive reči, onako kako situacija nalaže, snimljenim predavanjima izuzetnih kulturnih poslenika koji govore o neprocenjivoj veličini akademika Mihaila Đurića.

GIZ obezbedio zaštitnu opremu za 18 gradova i opština 7

GIZ obezbedio zaštitnu opremu za 18 gradova i opština

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za jedinice lokalne samouprave i ustanove socijalne zaštite u 18 gradova i opština, navodi se u saopštenju.

U Šapcu 568 obolelih 8

U Šapcu 568 obolelih

U Mačvanskom okrugu registrovano je 180 novih slučajeva obolelih od korona virusa, a u Šapcu bilo je 66 zaraženih, što je ukupno 568 obolelih u ovom trećem talasu pandemije.

Šabac: Usvojen treći rebalans budžeta 9

Šabac: Usvojen treći rebalans budžeta

Na trećoj sednici Gardske skupštine, u proteklih mesec dana, usvojen je završni račun budžeta za prošlu godinu i treći ovogodišnji rebalans a raspravljano je i o poslovanju javnih preduzeća. Takođe su odobrena sredstva za pokrivanje tekućeg poslovanja javnog partnera „Duge“ za obavljanje gradsko – prigradskog prevoza.

Zelenović: Gradska vlast je lažna, tužićemo ih do Strazbura 12

Zelenović: Gradska vlast je lažna, tužićemo ih do Strazbura

Stanje u Šapcu je takvo da više niko ne zna da li je izborni proces završen ili nije i da li su svi sudovi presudili ili nisu – poručuje Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca, upitan kakva je politička situacija u tom gradu od kada je Srpska napredna stranka proglasila izbornu pobedu.

Nova premijera u Šabačkom pozorištu - Život zaglavljen u liftu 13

Nova premijera u Šabačkom pozorištu – Život zaglavljen u liftu

Samo posle petanestak dana u Šabačkom  pozorištu odigrana je i druga premijera, komad „Lift“, po tekstu Saše Simonovića i u režiji Ivana Tomaševića. Predstava je rađena u koprodukciji Scene „Maska“,  Šabačkog pozorišta i Smotre umetnosti Mermer i zvuci iz Aranđelovca.

PrvaPoslednja