Šabac

Čekaju se odluke Upravnog suda 1

Čekaju se odluke Upravnog suda

Odluka o raspisivanju lokalnih izbora na pojedinim biračkim mestima zavisi od rešavanja žalbi građana pred Upravnim sudom u Novom Sadu, rečeno je u danas na konferenciji za novinare Gradske izborne komisije u Šapcu.

Od subote vanredna situacija u Šapcu 2

Od subote vanredna situacija u Šapcu

Štab za vanredne situacije doneo je odluku kojom predlaže gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću uvođenje vanredne situacije.  Odluka je doneta  posle dramatičnog pogoršanja situacije u proteklih pet dana sa brojem zaraženih od korona virusa.

Formalna odluka bez suštine izborne krađe 4

Formalna odluka bez suštine izborne krađe

Upravni sud u Novom Sadu doneo je odluku o ponavljanju izbora na 27 izbornih mesta zbog formalnih razloga da su na njima korišćeni glasački listići prikupljeni van biračkog mesta.

Zelenović: Ponavljanje izbora vrh ledenog brega neregularnosti 5

Zelenović: Ponavljanje izbora vrh ledenog brega neregularnosti

Nebojša Zelenović, nosilac liste „Šabac je naš“, na konferenciji za novinare, ukazao je da je odluka Upravnog suda u Novom Sadu o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta, potvrda ozbiljne neregularnosti tokom lokalnih izbora u Šapcu.

Ubedili suprugu obolelog da glasa umesto njega 7

Ubedili suprugu obolelog da glasa umesto njega

U vreme zaključenja ovog izdanja lista Danas još nije bila poznata odluka Upravnog suda po žalbi Srpske napredne stranke na poništenje rezultata lokalnih izbora u Šapcu.

Zelenović: SNS angažovao kriminalne grupe da vrše pritisak na birače 8

Zelenović: SNS angažovao kriminalne grupe da vrše pritisak na birače

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste „Šabac naš grad“ na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je danas da su kriminalne grupe vršile pritisak na birače u Šapcu na izborima 21. juna, a njih je, kako je rekao, angažovala Srpska napredna stranka (SNS).

Visoka izlaznost u Šapcu 14

Visoka izlaznost u Šapcu

Do 13 časova u Šapcu je glasalo 30 odsto od ukupno 102.393 birača. To je više nego od prethodnih izbora kada je za lokalne izbore glasalo 62 odsto birača, što je bilo znatno iznad republilčkog proseka.

Vinaverovi dani evropske kulture u Šapcu 15

Vinaverovi dani evropske kulture u Šapcu

Od četvrtka do subote u Šapcu se odršavaju tradicionalni Vinaverovi dani evropske kulture, a ove godine pod nazivom Evropska noć, prema zbirci zbirci ovog najevropskijeg srpskog intelektualca.

PrvaPoslednja