Nadzorni odbor Pošte Srbije na jučerašnjoj redovnoj sednici usvojio je informaciju o poslovanju preduzeća za prvi kvartal (januar-mart) ove godine. U izveštaju se konstatuje da je Pošta Srbije nastavila sa rastom prihoda, kako u odnosu na isti period prošle godine, tako i u odnosu na plan za ovu godinu. Dobitak pre oporezivanja za prvi kvartal ove godine iznosi 858 miliona dinara, saopšteno je iz Pošte Srbije.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Dodaje se i da se naročito ističe rast poslovnog dobitka, koji je pravi pokazatelj uspešnosti i napretka preduzeća, od čak 37,7 odsto u odnosu na isti period prošle, inače rekordne godine u poslovanju Pošte Srbije.

– Značajan pokazatelj je smanjenje poslovnih rashoda koji su gotovo 14 odsto ispod planiranih, što dodatno potvrđuje racionalno, efikasno i društveno odgovorno poslovanje preduzeća. Nadzorni odbor je konstatovao da je rast poslovnog rezultata posebno prouzrokovan rastom u segmentu komercijalnih usluga, u kojem Pošta Srbije ima veliku konkurenciju na tržištu u Republici Srbiji. Tako je prihod od paketskih usluga veći za 25 odsto, a od ekspres usluga za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Prihod od poštansko-finansijskih usluga je veći za 17 odsto, a od informaciono-komunikacionih za 2,5 odsto u odnosu na planirano – navodi se u saopštenju.

Rastu poštanskih i finansijskih komercijalnih usluga doprinele su, sa jedne strane, nove usluge Pošte Srbije (pre svega usluge u skladu sa Zakonom o platnim uslugama i menjački poslovi), a sa druge strane atraktivne komercijalne akcije i pogodnosti za pravna lica (postekspres i biznis paket), ističu u Pošti i dodaju da u narednom periodu očekuju dalji rast i prihoda i poslovne dobiti, pre svega kroz realizaciju novih usluga.

Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić istakao je da je ovaj rezultat ostvaren najviše zahvaljujući nesebičnom zalaganju i visokom profesionalizmu 15.000 zaposlenih, kao i da je recept za uspešnost preduzeća visok stepen jedinstva poslovodstva, reprezentativnih sindikata i uprave Pošte Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari