Reforme neće dati prave rezultate sve dok ne bude rešen problem većeg zapošljavnja mladih, jer je u toj populaciji svaki drugi nezaposlen, rekla je juče potpredsednica vlade Zorana Mihajlović u Privrednoj komori Srbije, gde je zajedno sa predsednikom te komore Markom Čadežom otvorila dvodnevni Studentski privredno-politički forum. Ona je najavila da će tokom ove godine biti otvoren i poseban servis za mlade preduzetnike a Vlada će kroz određene mehanizme unaprediti mogućnosti mladih da sami otvaraju preduzetničke radnje i kompanije, kao i da imaju neke poreske olakšica.

– Mladima treba obezbediti i mogućnost da stalno unapređuju svoje znanje. Vlada će učiniti sve da to ne ostane na priči i da već za godinu dana nemamo tako porazne statističke podatke – rekla je Mihajlovićeva.

Prema rečima Čadeža, otvoreni forum veoma je važan skup za rešavanje gorućeg problema nezaposlenosti mladih. On je istakao i da je PKS u procesu reorganizacije koji se sprovodi sa privrednim komorama Austrije i Nemačke.

– Pokušaćemo da implementiramo vrlo dobro organizovan austrijski model centra za mlado preduzetništvo, kako bi pomogli mladima u Srbiji da pokrenu preduzeće, naprave biznis plan i drugo – objasnio je Čadež i dodao da su ranija istraživanja pokazala da mladi više žele da rade u velikim državnim preduzećima nego da budu preduzetnici.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari