Samo domaći proizvodi odličnog kvaliteta i koji ispunjavaju precizno utvrđene standarde, moći će da ponesu oznaku „Vrhunski srpski proizvod“ jedan je od zaključaka juče održanog sastanka kome su prisustvovali zainteresovani privrednici i stručnjaci. Između ostalog, bilo je reči o uslovima koji su potrebni kako bi se udruženje pokrenulo, a stručnu analizu u tom poslu iznela je Kori Udovički, iz Cenra za napredne ekonomske studije (CEVES). Oživljavanju zaštitnog znaka i radu na njegovom kredibilitetu pridružuje se sve veći broj privrednika. Oni

 su spremni da ulože novac i sve druge resurse u jačanje i omasovljavanje udruženja VSP, a time i očuvanje našeg tržišta. Početni proces oživljavanja udruženja preuzela je Udovički, a projekat je dobio podršku Privredne komore Srbije, dok se očekujuje i podrška relevantnih državnih institucija.

Cilj VSP, iza koga će stajati čvrsti kriterijumi, jeste da se proizvodi koji zavrede nošenje tog znaka lako prepoznaju i da im se poveća konkurentnost na domaćem i stranom tržištu. S druge strane, namera je i da se preduzećima koja žele da dostignu visok nivo kvaliteta pomogne u tome unapređivanjem kapaciteta, kvaliteta radne snage, i drugim resursima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari