Kompanija Jumko je prošle godine ostvarila neto dobit od 8,7 miliona dinara, a prihodi od prodaje roba i usluga dvostruko su veći u odnosu na 2014. i iznose više od 1,2 milijarde dinara, dok je ostvaren poslovni dobitak u nešto većem iznosu od 140 miliona dinara, pokazali su zvanični rezultati poslovanja ove kompanije iz Vranja.


U prethodnoj poslovnoj godini, isplata zarada je za razliku od ranijeg perioda, u skladu sa realnim mogućnostima koje se tiču visine primanja, tekla bez ikakvog problema i svih 12 mesečnih zarada isplaćeno je na vreme i bez ijednog dana kašnjenja, što ranije bio slučaj. Jumko zapošljava u ovom trenutku 1.332 radnika. Ovakvi poslovni rezultati ostvareni su realizacijom više izvoznih poslova za strane vojske, ali i povećanim obimom proizvodnje konca, kao i tenderskim poslovima za više javnih preduzeća u Srbiji koji su dobijeni u tržišnoj konkurenciji.

U saopštenju dostavljenom medijima, koje je potpisao predsednik Nadzornog odbora Jumka Branislav Popović, navodi se i podatak da su smanjeni dugovi kompanije za 900 miliona dinara, te da su započeti pregovori sa pravnim zastupnicima poverioca kako bi se pronašla rešenja za stare dugove.

– Nijedno preduzeće u procesu restrukturiranja kao i ona privremeno zaštićena od poverioca ne mogu se pohvaliti ovakvim, a ni približnim rezultatima poslovanja u 2015. godini – navodi u Jumku.

Kompanija Jumko je na osnovu konverzije dugova u većinskom vlasništvu države, a nalazi se na listi preduzeća zaštićenih od potraživanja poverioca, kao i u grupi onih kompanija koje bi trebalo da dobiju strateškog partnera zaključno sa 31. majom ove godine. U Jumku se za sada ne izjašnjavaju postoji li potencijalni kupac, osim što se pominje iznajmljivanje pod zakup nekoliko hiljada kvadratnih metara proizvodnih hala partneru iz Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari