Vranje

Kako skinuti katanac sa Sigurne kuće?

Performansom volonterskog tima Odbora za ljudska prava u Vranju pod nazivom „Sigurna kuća = demokratija“ u centru grada najstarija OCD na jugu Srbije uključila se u „Demofest“, koji je sa partnerskim organizacija iz više gradova organizovala beogradska Crta.

Otvoren festival animiranog filma „Zlatni puž 2019“

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić svečano je otvorio 6. Svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž 2019“.Antić je prilikom otvaranja rekao da će Grad Vranje uvek podržavati sve ono što čini kulturni život grada. Antić je i dodao da će naredni festival sigurno  biti održan u boljim uslovima – u novoj zgradi pozorišta.

Dugogodišnji konflikt i tapkanje lopte u mestu

Košarkaški klub „JUG“ osnovan je 1973. godine i sredinom osamdesetih bio je centar košarke u ovom delu Srbije. Klub sada ne postoji, a građani postuvljaju pitanja bez odgovora o čemu je bilo reči i na tribini OCD „Tim za razvoj i integracije“.

Još jedan derbi u Vranju 

Danas se igra svih osam utakmica 2. kola prvenstva Prve lige Srbije u fudbalu. Svi mečevi počinju u 17,30 sati a sataju se: Dinamo – OFK Bačka, Zemun – Sindjelić, Smederevo 1924 – Kolubara, Budućnost – Trajal, Kabel – Radnički 1923, Novi Pazar – Zlatibor, Grafičar – OFK Žarkovo i Radnički Pirot – Metalac.

Ključni problem mladih je što nemamo nadu

Od oktobra 2018. godine zajedno sa kolegama i koleginicama iz Velike Britanije, Španije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Gruzije, Estonije, Belgije i Portugala, volonterka NVO Odbor za ljudska prava iz Vranja i studentkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu Dejana Deksi Stošić (20) obavlja funkciju ambasadorke Srbije pri organizaciji Women Against Violance Europe (WAVE).

Mihajlović u Vranju: U prvoj fazi 8.000 stanova u gradovima Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je danas gradilište stanova za snage bezbednosti u Vranju i poručila da će u prvoj fazi biti izgrađeno oko 8.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova u Srbiji.

PrvaPoslednja