Vranje

U Nišu umrla još jedna trudnica 3

U Nišu umrla još jedna trudnica

Klinički centar Niš saopštio je da je u ponedeljak preminulo dvoje pacijenata sa potvrđenim korona virusom, ali izvori Danasa tvrde da je tog dana navodno umrlo najmanje sedam puta više kovid pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju 140 pacijenata 4

U kovid bolnicama u Vranju 140 pacijenata

Prema novim podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, u četiri kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje ukupan broj pacijenata je 140, od kojih je na kovid pozitivno 87, a bilo je i 11 novih prijema u odnosu na juče.

Humanitarna pomoć za žene i devojke žrtve porodičnog nasilja 5

Humanitarna pomoć za žene i devojke žrtve porodičnog nasilja

Odbor za ljudska prava iz Vranja u saradnji sa Incijativom za socijalna i ekonomska prava A11, a uz podršku ambasade Velike Britanije u Srbiji organizovao je akciju kupovine humanitarne pomoći za žene i devojke žrtve porodičnog nasilja.

Preminuo novinar Pero Zlatar 6

Preminuo novinar Pero Zlatar

Poznati jugoslovenski i hrvatski novinar i publicista Pero Zlatar preminuo je u 86. godini, preneo je RTS.

Na jugu Srbije manjak postelja i višak neodgovornosti 8

Na jugu Srbije manjak postelja i višak neodgovornosti

Trenutno je u sedam opština Pčinjskog okruga ukupno oko 1.000 građana pozitivnih na kovid 19. Inače, direktorica Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Svetlana Stojanović priznaje da zbog „stalnih promena laboratorija u kojoj šalju uzorke testova rezultati kasne“ ali da će uskoro građani rezultate svojih testova moći uskoro da pronađu elektronskim putem.

Uručena pomoć za Zdravstveni centar u Vranju 9

Uručena pomoć za Zdravstveni centar u Vranju

U Vranju je danas uručena pomoć za Kovid ambulantu, bolnice i porodilište u Vranju, u akciji koju je na osnovu građanske inicijative, pokrenuo Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja.

Vranjanski socijalisti jedinstveni u podršci predsedniku SPS 10

Vranjanski socijalisti jedinstveni u podršci predsedniku SPS

Lično mislim da imamo problem unutar partije nakon istupa Novice Tončeva, ali nije moje da to komentarišem, već je na predsedniku SPS-a, da to reši, izjavio je večeras za portal Danasa, predsednik Gradskog odbora socijalista u Vranju i član predsedništva stranke Zoran Antić.

Iznenadne promene u odnosu prema medijima na vrhuncu epidemije u Vranju 12

Iznenadne promene u odnosu prema medijima na vrhuncu epidemije u Vranju

Niko od novinara i aktuelne javnosti na jugu Srbije, ne zna po čijem nalogu i zašto, je doktoru Slađanu Stankoviću, epidemiologu Zavoda za javno zdravlje „ukinuto pravo da novinarima daje informacije od javnog značaja vezano za pandemiju i nagli broj obolelih u sedam opština Pčinjskog okruga“.

U Kovid bolnici u Surdulici još tridesetak slobodnih mesta 13

U Kovid bolnici u Surdulici još tridesetak slobodnih mesta

„Sve je veći broj pacijenata koji dolaze u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici koja je u skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja stavljena u sitem Covid bolnice“, potvrdio je večeras za Danas dr Slaviša Kostić, direktor ove zdravstvene ustanove na jugu Srbije.

Epidemiolog iz Vranja: Na jugu Srbije od korone do sada preminulo 21 lice, situacija zahteva oštrije mere 14

Epidemiolog iz Vranja: Na jugu Srbije od korone do sada preminulo 21 lice, situacija zahteva oštrije mere

„Zbog ozbiljnog širenja virusa pre svega u opštini Vranje, ali i ostalim opština Pčinjskog okruga neophodno je preduzimanje oštrijih mera, od strane Kriznog štaba Vlade Srbije, od aktuelnih kada se malo poštuje socijalna distanca i nošenje zaštitnih maski“, kaže u razgovoru za portal Danasa dr Slađan Stanković, epidemilog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju (ZZJV).

Stanković: Laboratorije neće testove na koronu sa juga Srbije 15

Stanković: Laboratorije neće testove na koronu sa juga Srbije

Mi juče nismo testirali nijednog pacijenta ni u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, ali ni u kovid ambulanti, jer jednostavno ni laboratorije za analizu testova na koronu u Nišu, Beogradu, Batajnici iz neobjašnjivih razloga ne žele da prime naše rezultate. Ne znam iz kojih razloga, iako imamo poprilično alarmantnu situaciju, rekao je za Danas Slađan Stanković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

PrvaPoslednja