Vranje

U Vranju blagi porast inficiranih korona virusom 1

U Vranju blagi porast inficiranih korona virusom

Od 228 građana testiranih na virus Covid 19, kod njih 38 potvrđeno je prisustvo virusa, od čega je najveći broj u Vranju 28, saopštio je gradski štab za Vanredne situacije. 

"Pragmatična" amnestija OVPMB 6

„Pragmatična“ amnestija OVPMB

Od 22. novembra 2000. godine do 31. maja naredne, sa manjim ili većim intenzitetom, trajali su oružani sukobi između pripadnika Oslobodilačke vojske za Bujanovac, Preševo i Medveđu (OVPMB) i državnih snaga bezbednosti, MUP i Vojska tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), na teritoriji tadašnje Kopnene zone bezbednosti (KZB) na području ove tri opštine, uz administrativnu liniju sa KiM.

Vranje: Naprednjaci vređali doktoru iz SSP-a 7

Vranje: Naprednjaci vređali doktoru iz SSP-a

Tokom dežurstva na odeljenu Oftalmologije doktorka Mirjana Ilić Stošić doživela je vređanje od dvojice članova SNS, koje je upozorila da prilikom boravka u ovom delu bolnice moraju da poštuju „kućni red kao i mere higijene i nošenja maski u skladu sa epidemiološkom situacijom“.

"Informacije o broju preminulih od kovida u Vranju u nadležnosti Beograda" 8

„Informacije o broju preminulih od kovida u Vranju u nadležnosti Beograda“

Informacije o broju pacijenata koji su preminuli od virusa kovid 19 su prema uputstvu koje smo dobili u isključivoj nadležnosti državnog Kriznog štaba i Instituta „Batut“, te u skladu sa time vam ne mogu dati informacije da li je u Vranju prekjuče preminulo pet osoba u ovdašnjoj kovid bolnici, rekao je za Danas dr Slađan Stanković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Nema potvrda za tvrdnje dr Branislava Tiodorovića 9

Nema potvrda za tvrdnje dr Branislava Tiodorovića

„Posebno je loša situacija u opštinama Preševo i Bujanovac, odakle je u vranjsku bolnicu tokom noći primljeno dvadesetak pacijenata iz tih gradova, a uglavnom je reč o ljudima koji su prelazili u Severnu Makedoniju između ostalog i zbog šverca“, izjavio je juče ocenjujući epidemiološku situaciju u Pčinjskom okrugu epidemiolog Branislav Tiodorović.

"Travnička hronika" otvara mini Borine pozorišne dane 10

„Travnička hronika“ otvara mini Borine pozorišne dane

Predstavom „Travnička hronika“ u produkciji SNP-a iz Novoga Sada, u režiji Nikite Milivojevića, večeras u Pozorištu „Bora Stanković“, u prisustvu samo stotinak gledalaca i neizvesnim off razgovorom, počinju jubilarni 40. po redu Borini pozorišni dani u Vranju.

Premijera drame "Ludi Ljuba" na otvaranju sezone u Pozorištu Bora Stanković 11

Premijera drame „Ludi Ljuba“ na otvaranju sezone u Pozorištu Bora Stanković

Tekst Srboljuba Aritonovića, glumca i pisca (1944-2010) prvobitno zamišljen kao TV scenario, bavi se iskonskim motivom koji je u svom opusu do perfekcije razradio Borisav Stanković u svojim delima: patrijahalna porodica, koja se suočava sa nemogućnošću da ima dece što dovodi ženu u centar odlučivanja o nastavku potomstva.

Od Travničke hronike do Kaligule 12

Od Travničke hronike do Kaligule

Organizacioni odbor je na svojoj sednici prihvatio predlog ovogodišnjeg selektora teatrologa i novinara RTS Slobodana Savića da na 40. jubilarnim Borinim pozorišnim danima od 21. do 24. oktobra budu izvedene četiri predstave u produkciji teatara iz Beograda i Novog Sada.

Dve nastavnice iz Vranja u kućnoj izolaciji 13

Dve nastavnice iz Vranja u kućnoj izolaciji

Dve nastavnice iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Vranja pozitivne su na virus korone i one se nalaze u kućnoj izolaciji, sa lakšim simptomima na ovaj virus, potvrđeno je Danasu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Dve premijere u Pozorištu "Bora Stanković" 15

Dve premijere u Pozorištu „Bora Stanković“

Postkovid sezona ansambl vranjskog pozorišta počinje zvanično 11. septembra kada će na velikoj sceni biti izvedena predstava „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića u režiji Nebojše Dugalića.

PrvaPoslednja