Vranje

FSS skinuo suspenziju Dinamu za registraciju igrača

Disciplinska komisija FSS danas je zvaničnim dopisom obavestila upravu fudbalskog kluba Dinamo da je „nakon obaveštenja o izmirenju dugova“ skinula suspenziju klubu za registraciju novih igrača, saopšteno je iz vranjanskog prvoligaša.

Pašin konak, Hamam i Beli most na skeneru Tike

Nedavna poseta ambasadora Turske Tanžua Bilgiča Vranju značajna je najviše po tome što je izražena spremnost da Agencija za investicije Tika podrži revitalizaciju istorijskih spomenika iz vremena Osmanlijske vlasti u ovom gradu koja je trajača duže od četiristotine godina.

Vranjanski glumci sedam godina na ulici

Navršilo se sedam godina od kada je u podmetnutom požaru u susednoj zgradi vatra progutala kompletnu zgradu Pozorišta Bora Stanković u Vranju, od kada su glumci ovog profesionalnog ansambla na ulici. Danas je u toku treća faza rekonstrukcije.

Mladi Vranjanac ne odustaje od misije pomoći napuštenim životinjama

„Spasio mačke bačene u šaht“, „Skočio u reku da izvadi štenad koja su bila vezana lancem“, samo se dva od mnogobrojnih novinskih i TV priloga u kojima se opisuju humanitarni podvizi Marka Spirića tridesettrogodišnjeg Vranjanca koji je odavno posvećenik zaštite pasa i mačaka ne samo u Vranju već na celom jugu Srbije.

Antić zamenio trenersku za optuženičku klupu

Posle izricana najnovije kazne od petnaest meseci zabrane obavljanja svih funkcija u fudbalu i dodatne novčane globe od milion dinara od strane Disciplinske komisije FSS, zbog izjava u medijima o navodnom nameštanju „20-30 utakmica u Super ligi Srbije“, predsednik i trener Dinama iz Vranja Dragan Antić i dalje je u centru pažnje.

Vranje: Sukob vlasti i privrednika oko ekološke ‘plave zone’

Odbornici Skupštine Grada Vranja usvojili su krajem prošle godine Rešenje o određivanju “plave zone” čime je za šire područje, a ne samo za centar grada, propisan i utvrđen poseban režim saobraćaja za teretna motorna vozila, sa obrazloženjem da će tako građani, ali i životna sredina, biti bolje zaštitićeni od zagađenja koje dolazi od izduvnih gasova.

Nevreme na širem području juga Srbije

Šire područje Vranja, Vladičinog Hana, Trgovišta i Surdulice nešto posle 15 sati zahvatilo je nevreme praćeno vetrom, jakom kišom i grmljavinom.

Osam bivših superligaša juri povratak u prvu fudbalsku diviziju

U novoj sezoni u Prvoj ligi Srbije čak osam bivših superligaških ekipa boriće se za povratak u elitno fudbalsko društvo. Novi sastav Prve lige Srbije čine Dinamo, Zemun, OFK Bačka, Smederevo, Radnički 1923, Metalac, Bežanija i Borac, bivši superligaši. 

Žestoka kazna FSS za predsednika i trenera Dinama Dragana Antića

Predsednik i trener Dinama Dragan Antić, zbog svojih „ne potvrđenih izjava o nameštanju utakmica u Super ligi Srbije“, danas je odlukom Disciplinske komisije FSS kažnjen „zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu u narednih petnaest meseci“.

PrvaPoslednja