Vranje

"Travnička hronika" otvara mini Borine pozorišne dane 1

„Travnička hronika“ otvara mini Borine pozorišne dane

Predstavom „Travnička hronika“ u produkciji SNP-a iz Novoga Sada, u režiji Nikite Milivojevića, večeras u Pozorištu „Bora Stanković“, u prisustvu samo stotinak gledalaca i neizvesnim off razgovorom, počinju jubilarni 40. po redu Borini pozorišni dani u Vranju.

Premijera drame "Ludi Ljuba" na otvaranju sezone u Pozorištu Bora Stanković 2

Premijera drame „Ludi Ljuba“ na otvaranju sezone u Pozorištu Bora Stanković

Tekst Srboljuba Aritonovića, glumca i pisca (1944-2010) prvobitno zamišljen kao TV scenario, bavi se iskonskim motivom koji je u svom opusu do perfekcije razradio Borisav Stanković u svojim delima: patrijahalna porodica, koja se suočava sa nemogućnošću da ima dece što dovodi ženu u centar odlučivanja o nastavku potomstva.

Od Travničke hronike do Kaligule 3

Od Travničke hronike do Kaligule

Organizacioni odbor je na svojoj sednici prihvatio predlog ovogodišnjeg selektora teatrologa i novinara RTS Slobodana Savića da na 40. jubilarnim Borinim pozorišnim danima od 21. do 24. oktobra budu izvedene četiri predstave u produkciji teatara iz Beograda i Novog Sada.

Dve nastavnice iz Vranja u kućnoj izolaciji 4

Dve nastavnice iz Vranja u kućnoj izolaciji

Dve nastavnice iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Vranja pozitivne su na virus korone i one se nalaze u kućnoj izolaciji, sa lakšim simptomima na ovaj virus, potvrđeno je Danasu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Dve premijere u Pozorištu "Bora Stanković" 6

Dve premijere u Pozorištu „Bora Stanković“

Postkovid sezona ansambl vranjskog pozorišta počinje zvanično 11. septembra kada će na velikoj sceni biti izvedena predstava „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića u režiji Nebojše Dugalića.

U Nišu umrla još jedna trudnica 9

U Nišu umrla još jedna trudnica

Klinički centar Niš saopštio je da je u ponedeljak preminulo dvoje pacijenata sa potvrđenim korona virusom, ali izvori Danasa tvrde da je tog dana navodno umrlo najmanje sedam puta više kovid pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju 140 pacijenata 10

U kovid bolnicama u Vranju 140 pacijenata

Prema novim podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, u četiri kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje ukupan broj pacijenata je 140, od kojih je na kovid pozitivno 87, a bilo je i 11 novih prijema u odnosu na juče.

Humanitarna pomoć za žene i devojke žrtve porodičnog nasilja 11

Humanitarna pomoć za žene i devojke žrtve porodičnog nasilja

Odbor za ljudska prava iz Vranja u saradnji sa Incijativom za socijalna i ekonomska prava A11, a uz podršku ambasade Velike Britanije u Srbiji organizovao je akciju kupovine humanitarne pomoći za žene i devojke žrtve porodičnog nasilja.

Preminuo novinar Pero Zlatar 12

Preminuo novinar Pero Zlatar

Poznati jugoslovenski i hrvatski novinar i publicista Pero Zlatar preminuo je u 86. godini, preneo je RTS.

Na jugu Srbije manjak postelja i višak neodgovornosti 14

Na jugu Srbije manjak postelja i višak neodgovornosti

Trenutno je u sedam opština Pčinjskog okruga ukupno oko 1.000 građana pozitivnih na kovid 19. Inače, direktorica Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Svetlana Stojanović priznaje da zbog „stalnih promena laboratorija u kojoj šalju uzorke testova rezultati kasne“ ali da će uskoro građani rezultate svojih testova moći uskoro da pronađu elektronskim putem.

Uručena pomoć za Zdravstveni centar u Vranju 15

Uručena pomoć za Zdravstveni centar u Vranju

U Vranju je danas uručena pomoć za Kovid ambulantu, bolnice i porodilište u Vranju, u akciji koju je na osnovu građanske inicijative, pokrenuo Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja.

PrvaPoslednja