Vranje

Obradović: Sada imate Trg laži 

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović tokom svoje posete Vranju prelepio je u centru grada kod zgrade rekonstruisanog Pozorišta „Bora Stanković“ tablu sa nazivom Trg Republike i postavio nalepnicu na kojoj piše „Trg laži Aleksandra Vučića“. 

Pretio sudiji bocom sone kiseline

N. K. iz Vranja intervencijom sudskog obezbedjenja Osnovnog suda u Vranju sprečen je u nameri da sudijicu Ljiljani Nikolić polije bocom sone kiseline uoči izricanja presude u predmetu koji je protiv nje vođen za krivično delo teške krađe, potvrđeno je Danasu u vranjanskom sudu. 

Ne dozvoljavaju seču stabala i betoniranje travnjaka

Najava čelnika gradske vlasti u Vranju da će uskoro početi rekonstrukcija gradskog parka u centru Vranja pored Gimnazije „Bora Stanković“ izazvala je nezadovoljstvo i protestno okupljanje nekoliko stotina građana koji se protive ovom „urabanističkom eksperimentu“.

Traži se karta više za „Tartifa“ 

Da nova pozorišna sala u Vranju ima i troduplo više mesta od aktuelnih 255, sve karte za večerašnju predstavu „Tartif“, bile bi rasprodate. 

Kentaur direktna konkurencija lokalnim tekstilcima

Firma Kentaur Balkans danas je u Vranju počela sa probnom proizvodnjom tekstilne robe za uslužne i zdravstvene delatnosti u objektu kupljenom na licitaciji u delu Industrijske zone Bunuševac na periferiji Vranja. 

Predsednik na sceni kroz ulaz za glumce

Funkcioneri SNS u Vranju nakon ceremonije otvaranja nove zgrade pozorišta „Bora Stanković“ mogu da odahnu zato što su uspešno odradili još jedan politički zadatak.

Vučić: Zaposlenima u kulturi veće zarade za 10 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras govoreći na svečanosti u Vranju gde je otvorena rekonstruisana zgrada pozorišta da će „plate zaposlenima u kulturi biti povećane za deset procenata“ ne precizirajući pritom od kada će važiti povećanje koje je i ranije najavljivano. 

Dovedene pristalice SNS blokirale raspravu u Skupštini

Kada se utorak uveče u centralnom gradskom parku u Vranju kod spomenika Borisavu Stankoviću okupilo više od stotinu građana, odazivajući se na poziv preko društvenih mreža da se spreči najavljena rekonstrukcija ove najveće zelene površine u gradu, bio je to alarm za vladajuću koaliciju okupljenu oko SNS.

Dvojica uhapšena, protiv četvorice krivične prijave zbog fizičkog obračuna u Vranju

Policija u Vranju uhapsila je nakon sinošnjeg fizičkog obračuna u centru Vranja dvojicu muškaraca i to D.S.(51) zbog krivičnog dela nasilno ponašanje, i M.Đ.(33) zbog krivičnog dela nanošenje teške telesne povrede, dok su protiv četvorice muškaraca koji su učestvovali u istom fizičkom obračunu podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopštila je danas Policijska uprava u Vranju.

Gradski većnik: U Vranju nema nijedan zabeležen slučaj diskriminacije Roma

Gradski većnik zadužen za pitanja nacionalnih manjina Dejan Ivanović izjavio je danas da u Vranju godinama unazad nije zabeležen njedan slučaj diskriminacije ili bilo kakvog napada na Rome, kakvih je bilo u drugim delovima Srbije, zbog čega može da se kaže da je Vranje tolerantna sredina za suživot.

PrvaPoslednja