Nastavak „Zone Zamfirove“ počeće sa snimanjem u maju sledeće godine na Vlasinskom jezeru, a film će režirati Jug Radivojević, potvrđeno je nakon sastanka ekipe novog filmskog projekta sa čelnikom Opštine Surdulica Novicom Tončevim. Za potrebe snimanja biće izgrađen filmski grad, koji će nakon završetka projekta postati etno-selo i upotpuniti autentični ambijent područja Vlasine.

Pregovori su završeni i potpisan je ugovor o saradnji, a kako nam je rekao Novica Tončev izgradnja filmskog kompleksa počeće u avgustu.

– Opština je pripremila zemljište koje ćemo infrastrukturno opremiti i ustupiti besplatno. Reč je lokaciji Vlasina rid. Za potrebe snimanja neophodno je oko dva hektara, ali mi smo opredelili malo veću površinu kako bi kompleks mogao da se širi – navodi Tončev.

Do 13. jula trebalo bi da bude završen idejni projekat ambijenta u kome će se snimati „Zona Zamfirova 2“.

Muziku za nastavak filma, kao i za prvi deo, komponovaće Nenad Milosavljević, frontmen benda „Galija“. Svoj boravak na Vlasini u julu najavio je i reditelj Emir Kusturica, ali za sada nije precizirano da li i on planira korišćenje lokacija na ovom području za svoj novi filmski projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari