Zaplešite danas, ne sutra 1

Danas je dan kada mi igrači slavimo igru i odajemo joj počast.Ona je naša profesija, čini naš život potpunim. U nju verujemo, kao u jedinu religiju.

Za druge, kojima igra nije profesija, ona čeka da joj se otvore vrata. A tada se dešava čarolija, sve postaje onako kako treba da bude, bez ikakvog napora i uz čistu radost.

Ko jednom otkrije igru, zauvek ostaje njen poštovalac jer shvata – ona je tu od prvog našeg udisaja, do poslednjeg pozdrava. Ritam su mamini otkucaji srca, prva muzika koju zavolimo, koračanje ulicom, razgovor sa prijateljima.

Kada sretnemo pravog igrača, tada možemo videti da zapravo pleše nešto izvan njega, što čini skladnu celinu kojoj se divimo. Tada osećamo kako igra izaziva osećaj slobode i zato često poželimo da joj damo šansu da iznova procveta u nama.

Zato zaplešite danas, ne sutra, napustite onog sebe koji je zaboravio da pleše. Budite radosni i u ekstazi, jer kada plešete, svaki deo tela pleše sa vama. Tada vam se otvaraju sva vrata i ceo život će vam se pretvoriti u ples – biće otvoren i radostan.

Kada pronađete svoje korake, savladaćete i jezik istine. Jer igra se samo ponekad dešava na sceni, a zapravo je umetnost života i svakoga od nas.

Ivanka Lukateli, primabalerina, pedagoškinja, koreografkinja, baletska kritičarka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari